Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Noul ministru a declarat în cadrul conferinţei de presă că echipa sa este în curs de formare.

21 apr. 2021, 20:24
Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii
Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Întrebată în cadrul conferinţei de presă dacă Voiculescu va face parte din echipa sa, noul ministru al Sănătăţii a evitat un răspuns clar, precizând că echipa sa este în curs de formare.

Ioana Mihăilă nu exclude revenirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii

Noua șefă de la Sănătate a confirmat că echipa nu o face ea, ci partidul.

”Echipa e în curs de constituire. Nu va fi o decizie doar a mea, va fi o decizie bilaterală și atunci când echipa va fi formată voi reveni cu răspunsul final”, a spus noul ministru al Sănătăţii miercuri seara, după învestire.

Noul ministru al Sănătății le-a mărturisit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă că l-a întrebat pe predecesorul ei, Vlad Voiculescu, dacă el cred că va „supraviețui” la conducerea ministerului, iar fostul ministru i-a răspuns că speră să reușească.

„Cel mai frica mi-e ca nu voi putea finaliza reformele pentru care am venit aici”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Citeşte şi Klaus Iohannis, prima reacţie despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă

Florin Cîţu, întrebat dacă ar fi de acord ca Voiculescu să fie numit consilier onorific la MS: Din ce am aflat este în vacanţă în perioada următoare

Prim-ministrul Florin CÎţu a declarat, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, că din ce a aflat acesta este în vacanţă în perioada următoare, deci nu se pune problema.

„Din ce am aflat este în vacanţă în perioada următoare. Deci nu cred că se pune problema”, a afirmat Florin Cîţu.

Reamintim că potrivit unor surse din Alianţa USR-PLUS fostul ministru Vlad Voiculescu ar fi dorit să fie consilier onorific al ministrului, potrivit unor surse din alianţă.

Noul ministrul al Sănătăţii Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog. Ea a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat al USR PLUS.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, despre demiterea din funcţia de ministru al Sănătăţii: „A fost o acţiune ca la carte”

 


loading...
Partenerii noștri