Klaus Iohannis, prima reacţie despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă

Klaus Iohannis îi ia apărarea premierului Florin Cîţu şi spune că decizia acestuia de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii este una "corectă". Şeful statului consideră că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi mai sigure, el precizând că va vorbi mai mult despre aceste lucruri, miercuri seara, când se va desfăşura ceremonia de învestire a noului ministru al Sănătăţii.

21 apr. 2021, 12:46
Klaus Iohannis, prima reacţie despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă

Klaus Iohannis consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu din Guvern a fost o decizie „corectă” luată de premierul Florin Cîţu.

Vă reamintim că premierul Florin Cîţu l-a revocat săptămâna trecută pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministrul al Sănătăţii.

„Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate. Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia”, a explicat Florin Cîţu.

În replică, Vlad Voiculescu a spus că demiterea sa a fost o „acţiune ca la carte”, fiind o combinaţie între deranjul produs înainte de alegeri și o oarecare agendă asumată de la începutul mandatului.

„Cred că e o combinație între deranjul produs înainte de alegeri și o oarecare agendă asumată de la început și probabil, uitându-mă înapoi, încep să leg lucrurile, cu ce s-a întâmplat în timpul scurtului mandat de patru luni”, a spus fostul ministru al Sănătăţii la Prima Tv.

În locul lui Vlad Voiculescu, conducerea USR PLUS a decis să o nominalizeze de Ioana Mihăilă pentru fotoliul de la Ministerul Sănătăţii.

„Probabil în această seară vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătăţii”, a completat Klaus Iohannis, miercuri, după vizita la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, judeţul Ilfov.

La finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare, premierul Florin Cîţu s-a declarat mulţumit şi chiar bucuros că de miercuri, România va avea un nou ministru al Sănătăţii.

„Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliţie, ca obiectiv principal, campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de succes. Sunt sigur de asta. De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil. Va avea susţinerea mea şi a celor din cabinetul pe care îl conduc. Ne vom asigura că deciziile pe care le luăm le luăm în interesul cetăţenilor României”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: Cerem o comisie parlamentară care să investigheze ceea ce a spus Voiculescu despre morții Covid. Vor fi invitați și dumnealui și Arafat să dea explicații