Ioana Petrescu se întoarce la Universitatea Harvard. Ce va face fostul ministru al Finanţelor

Ioana Petrescu va activa un an ca Visiting Research Fellow la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. Anunţul a fost făcut de fostul ministru de Finanţe pe Facebook.

RomaniaTV.net
04 iul. 2019, 07:21
Ioana Petrescu se întoarce la Universitatea Harvard. Ce va face fostul ministru al Finanţelor

„Am acceptat oferta Universitatii Harvard de a activa un an ca Visiting Research Fellow la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard.
Visiting Fellow este o pozitie acordata de aceasta facultate unui numar restrans de fosti inalti demnitari care doresc sa se implice in viata universitatii pentru o perioada limitata de timp, predand studentilor sau desfasurand activitati de cercetare.
Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, fostul prim-ministru al Greciei, Giorgos Papandreou si fostul secretar american al securitatii nationale, Tom Ridge sunt cateva dintre personalitatile care au activat recent din aceasta pozitie in diferite centre din cadrul Harvard Kennedy School. Eu imi voi desfasura activitatea in cardul programului de inovare guvernamentala al Centrului Ash, unde a mai activat recent si fostul guvernator al statului Maryland si primar al orasului Baltimore, Martin O’Malley.
Centrul Ash pentru guvernanta democratica si inovare doreste sa avanseze excelența și inovarea în domeniul guvernării și politicii publice prin cercetare si educație. Centrul isi propune diseminarea soluțiilor inovatoare pentru a ajuta decidentii sa faca față provocărilor cu care se confruntă in secolul 21.
Incepand cu data de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecand mare parte din timp in Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masternazii si doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atat pe cunostintele teoretice, cat si pe experienta acumulata in guvernul Romaniei, ca ministru al Finantelor si consilier economic al fostului premier. Voi folosi in acest manual si experienta mea de consultant în sectorul public din alte țări si voi identifica cele mai bune solutii pentru probleme mari, precum lipsa infrastructurii, modernizarea sistemelor de sanatate si educatie si transformarea digitala.
A fost o decizie grea sa ma intorc in Statele Unite, dar am ajuns la concluzia ca in acest moment, aceasta experienta este binevenita atat pentru mine, cat si pentru cei din jurul meu. Anul pe care il voi petrece in una dintre cele mai bune scoli de politici publice din lume imi ofera sansa de a face o retrospectiva a activitatii mele, sa analizez succesele cat si esecurile, astfel incat la intoarcerea in Romania sa am mai multe solutii care pot fi aplicate in politica romaneasca, indiferent ca voi fi in opozitie sau la guvernare”, a scris Ioana Petrescu pe Facebook.