Ioana Tufaru a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. După ce soţul ei a rămas fără serviciu, singurul venit al familiei îl reprezintă ajutorul social

Ioana Tufaru este copleşită de problemele financiare. De curând, soţul ei a rămas fără serviciu, astfel încât singurul venit al familiei îl reprezintă ajutorul social încasat de Ioana, în valoare de 1.100 de lei.

13 sept. 2023, 10:22

La rândul ei, Ioana Tufaru nu a mai prins proiecte la Teatrul Evreiesc, acolo unde este colaboratoare. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât micuţul Luca (7 ani) a început şcoala, iar din acest motiv cheltuielile au crescut semnificativ.  Astfel, trei persoane sunt nevoite să se descurce lunar cu o sumă infimă, 1.100 de lei.

Ioana Tufaru a ajuns la sapă de lemn

Soţul ei, Ionuț Mardare, a lucrat până în urmă cu aproximativ doi ani, când s-a îmbolnăvit. Deşi ca măturător nu câştiga prea mult, reuşea să aducă un bănuţ în casă, astfel încât se descurcau decent. Ba, chiar, Ionuţ reuşea să-şi surprindă soţia şi cu mici cadouri – articole vestimentare sau bijuterii – de care Ioana era extrem de încântată.

Acum, însă, Ionuţ a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală. A depus deja dosarul la Casa Națională de Pensii Publice și așteaptă să vadă ce venituri va avea.

Ne este foarte greu. Trăim trei persoane din 1.100 de lei pe lună. La teatru nu am mai prins nimic că mergeam și făceam figurație acolo, mai câștigam un ban. Băiatul a început și el școala, cheltuială multă și cu el.

Soțul nu mai lucrează pentru că s-a pensionat pe caz de boală. Momentan, am depus dosarul și așteptăm să vedem cât primește și el”, a dezvăluit Ioana Tufaru pentru site-ul click.ro.

Pe lângă ajutorul social, Ioana mai încasează și o sumă foarte mică din drepturile de autor pentru că este angajată la Teatrul Evreiesc din Capitală. În ultima perioadă nu a avut niciun loc de muncă stabil.

De ce boală suferă Ionuţ Mardare

În primăvara anului 2022, soţul Ioanei s-a internat în spital, fiind diagnosticat cu mai multe afecţiuni.

Ionuț e grav, e în spital. La 54 de ani, are multe probleme de sănătate. E bolnav cu inima, plămânii rinichii, de aceea nu mai lucrează. Ne e foarte greu, mai ales acum după perioada cu pandemia”, declara fiica Andei Călugăreanu, în luna mai 2022, pentru impact.ro