Soţia milionarului sinucigaş din Sibiu vrea să meargă la înmormântare. Ioana Vonica a cerut să fie eliberată

Soţia milionarului din Sibiu care s-a sinucis marţi cere să fie eliberată din arest preventiv să-şi poată conduce soţul pe ultimul drum. Ioana Vonica, arestată în dosarul reţetelor false, a depus deja o cerere pentru a i se permite să participe la înmormântare.

04 iun. 2014, 11:33
Soţia milionarului sinucigaş din Sibiu vrea să meargă la înmormântare. Ioana Vonica a cerut să fie eliberată

Sicriul medicului Ilie Vonica a fost depus în capela din cimitirul Bisericii din groapă, în jurul orei 14.00 a zilei de miercuri. Alături de numărul mare de jurnaliști au fost prezenți și foști pacienți ai lui Ilie Vonica, precum și simpli sibieni. Potrivit turnulsfatului. ro, după depunerea sicriului, la intrarea în capela cimitirului au venit doi paznici care permit accesul doar familiei omului de afaceri și apropiaților acestuia.

Citeşte şi ILIE VONICA va fi înmormântat duminică. Scrisoare CUTREMURĂTOARE de adio

Aflată în arest, soția lui Ilie Vonica a depus o cerere la Tribunalul București pentru a i se permite participarea la funeralii. Deocamdată, instanța nu a dat un termen pentru soluționarea cererii, asupra căreia este așteptată să se pronunțe.

Citeşte şi Ilie Vonica, unul dintre cei mai puternici oameni din industria medicală, s-a sinucis

ILIE VONICA a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, prima ipoteză a anchetatorilor fiind că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj. 

Omul de afaceri ILIE VONICA, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

ILIE VONICA şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii „Reţeta” ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi „fantomă”.

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

ILIE VONICA a intrat în afacerile cu servicii medicale după revoluţie, iar în 1993 a deschis prima policlinică la Sibiu.

Afacerile acestuia cuprind în prezent un lanţ de peste o sută de farmacii, o fabrică de medicamente, un spital, o reţea de clinici generaliste, o clinică de dializă şi centre de fertilizare în vitro.

ILIE VONICA, om de afaceri născut în Sibiu și care ar fi împlinit peste două săptămâni 59 de ani, a fost declarat cel mai bogat sibian de către Capital Top 300, ediția de anul trecut. Averea acestuia este încadrată în intervalul 158 – 160 de milioane de euro. Aflat pe locul 26 în clasamentul celor mai bogați români, ILIE VONICA s-a remarcat în ultimul timp pentru investiția de 12 milioane de euro în fabrica de medicamente pentru terapia cancerului din zona industrială vest a Sibiului, dar și prin deschiderea Spitalului Polisano în 2013, investiție aproximată de unele surse la 60 de milioane de euro.
Anul trecut, ILIE VONICA a demarat și o amplă investiție în amenajarea unui teren de golf la Cisnădie, teren la standarde profesioniste și înconjurat de facilități de cazare și petrecere a timpului liber.