Klaus Iohannis a demisionat şi din funcţiile care l-au făcut incompatibil. Vezi TEXTUL DEMISIEI

Publicat: Marţi, 02 Decembrie 2014 17:07 // Actualizat: Marţi, 02 Decembrie 2014 17:09 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a demisionat, marţi, din funcţia de primar al Sibiului, dar şi din cele de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Sibiu şi de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apă – Canal SA Sibiu, calitate pentru care a fost declarat incompatibil de ANI, procesul aflându-se acum pe rolul Instanţei Supreme.

Foto: romanialibera.ro

În demisia depusă marţi, Iohannis a renunțat și la orice altă funcție politică sau pentru care a fost desemnat de Consiliul local Sibiu.

"Subsemnatul Klaus Iohannis, ales în funcția de primar al municipiului Sibiu la alegerile locale din 10 iunie 2012, în conformitate cu încheierea civilă numărul 2904 din 21 iunie 2012, a Judecătorie Sibiu, din dosarul 7111/306/2012 prin prezenta vă aduc la cunoștință faptul că începând cu data de 2 decembrie 2014, demisionez din funcția de primar al municipiului Sibiu. De asemenea, demisionez din calitatea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă Sibiu, reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apă – Canal SA Sibiu, din calitatea de membru al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Eco Sibiu, precum și din orice altă funcție politică pe care o dețin sau pentru care am fost mandat de Consiliul Local al municipiului Sibiu", este textul integral al demisiei lui Iohannis, prezentat de turnulsfatului.ro

Klaus Iohannis A DEMISIONAT din funcţia de primar al Sibiului VIDEO

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

"În urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

Klaus Iohannis, ultima şedinţă la Primăria Sibiu. Astrid Fodor, aleasă primar interimar

Dosarul lui Iohannis a ajuns la Instanta Suprema dupa ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, pe 25 noiembrie, in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate in dosarul in care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va incepe pe 14 ianuarie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 21:00
...Apă Sibiu şi de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apă – Canal SA Sibiu, calitate pentru Citește mai departe…

...
02 dec 17:25
...Apă Sibiu şi de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apă – Canal SA Sibiu, calitate pentru Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H