Klaus Iohannis, la întâlnirea cu Angela Merkel la Bucureşti: Am transmis mesajul că avem o criză în coaliţia de guvernare

Publicat: Luni, 19 Iunie 2017 14:43 // Actualizat: Luni, 19 Iunie 2017 15:02 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Berlin, a discutat, luni, cu cancelarul Angela Merkel şi despre criza politică de la Bucureşti. El i-a transmis cancelarului german că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă şi a solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, "ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla".

Foto: presidency.ro

În conferinţa de presă comună, Angela Merkel şi klaus Iohannis au fost întrebaţi despre criza politică de la Bucureşti. Cancelarul german a spus că nu se pronunţă asupra problemelor interne, dar a subliniat că este necesar ca în România să fie întărite democraţia şi statul de drept.

”Nu mă pronunţ, am spus că noi dorim să fie statul de drept întărit în România şi democraţia, dar acestea sunt probleme interne ale României”, a afirmat Merkel, potrivit News.ro.

La rândul său, preşedintele Iohannis a spus că subiectul a fost abordat în discuţiile cu Merkel.

”În ce priveşte criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe această temă şi cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională, şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat de un jurnalist german dacă actuala criză internă va afecta politica externă a României, şeful statului a replicat: ”Nu are absolut niciun efect, avem o criză politică interă, pe care am definit-o ca fiind interpartinică. Politica europeană şi politica externă a României nu sunt influenţate sub nicio formp de această criză”.

”Este vorba de domenii în care eu am o implicare foarte puternică şi interesul meu este să limitez lucrurile, iar toţi politicienii importanţi din România sunt de aceeaşi părere cu mine. (...) În mod interesant, în România suntem de aceeaşi parere (cu privire la importanţa politicii externe - nr..)”, a declarat, de asemenea, preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre scandalul din PSD: Numai de asta nu am avut nevoie. Am cerut PSD să termine cât mai repede această criză

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Angela Merkel criză politică Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H