Şeful statului a anunţat că alegerile locale se pot organiza în septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, însă a subliniat că este necesar să fie respectate normele în contextul pandemiei.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 14:21
Şeful statului a anunţat că alegerile locale se pot organiza în septembrie

”Trebuie să facem o legislație modernă și constituțională. Alegerile locale, în septembrie, se pot organiza. Dacă respectăm normele simple, putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referemdum sau nu, vom vedea. Nu procedeul de alegere e problema, ci campania.

Citeşte şi: 

Campaniile vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Vom avea campanii pe medii online, pe tv, nu vor fi adunări cu număr mare. E o provocare și pentru politicieni”, a declarat Klaus Iohannis, după vizita pe care a făcut-o astăzi la Institutul Cantacuzino împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27 septembrie. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, apel către român. „Astăzi este o zi tristă. Riscăm să ne îmbolnăvim şi asta e mult mai grav decât starea de urgenţă”