Klaus Iohannis amână promulgarea Legii bugetului. Lia Olguţa Vasilescu: E IRESPONSABIL! Pune frâne Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va decide peste câteva zile dacă promulgă sau nu Legea bugetului, iar ministul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, trage un semnal de alarmă cu privire la efectele  "catastrofale" ale acestei amânări şi îl acuză pe şeful statului că "pune frâne Guvernului".

RomaniaTV.net
14 feb. 2017, 14:21
Klaus Iohannis amână promulgarea Legii bugetului. Lia Olguţa Vasilescu: E IRESPONSABIL! Pune frâne Guvernului

Lia Olguţa Vasilescu a declarat la România TV că din cauza blocării bugetului de stat toate bugetele locale sunt, de asemenea, blocate.

„Este o situaţie catastrofală pentru anumite persoane. De la bugetul naţional se blochează toate bugetele locale, nu se pot aproba bugete de Consilii Judeţene, bugetele oraşelor şi comunelor, până nu se aprobă bugetele judeţene. Acum am primit o informare, la Casa de Pensii este o societate hotelieră unde în fiecare an se tratează vârstnicii. În aceste luni ar fi trebuit să avem deja pensionari la tratament şi acum, pentru că nu avem buget şi trebuie făcute licitaţii o se întindă până în august. E clar ce încearcă Iohannis: să ni-l trimită la ora 8 seara. Acum e acelaşi blocaj, să mai aşteptăm 5-10 zile, habar n-am cât mai are în cap să ne lase să aşteptăm. Situaţia e tensionată, avem nevoie de buget aprobat cât mai repede”, a declarat ministrul Muncii la România TV.

„Este o situaţie catastrofală, noi ar trebui să funcţionăm pe bugetul de anul trecut. Afectează toţi românii pentru că aşa vrea Klaus Iohannis să funcţioneze statul român. În loc să fie mediator, pune frâne Guvernului României. E o situaţie care poate să ducă la creşterea euro, la foarte multe lucruri despre care aş prefera să nici nu vorbesc. Nu am crezut că e atât de iresponsabil să blocheze bugetul. Fără acest buget nu se poate creşte punctul de pensie, nici să se scadă celelalte impozite, nici să crească pensiile minime. Anul acesta va fi o creştere a pensiilor de 20%”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.