Iohannis, anunţ despre redeschierea restaurantelor: „Până nu se ajunge la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare”

Preşedintele României a afirmat în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi faptul că măsuri de relaxare în ce priveşte restaurantele şi terasele nu vor există până în momentul în care numărul de cazuri zilnice nu va scădea.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 16:15
Iohannis, anunţ despre redeschierea restaurantelor: „Până nu se ajunge la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare”

Klaus Iohannis a menţionat faptul că, probabi, HORECA este cel mai grav lovit sector de criza economică generată de pandemie. De asemenea, acesta a menţionat că Guvernul a aprobat nişe scheme de ajutor în acest caz.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Şcoala trebuie să înceapă pentru că este inadmisibil să avem o generaţie pierdută”

„Noi înțelegem foarte bine această preocupare din zona HORECA și trebuie să admitem că este sectorul, probabil, cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, guvernul a aprobat deja niște scheme de ajutor și va continua să elaboreze scheme de ajutor” , a declarat Iohannis.

Preşedintele României a declarat că în condiţiile în care numărului infectărilor creşte în fiecare zi, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile, urmând că acestea să fie luate în momentul în care România intră într-o descreştere consistentă.

„Însă, trebuie să fim foarte sinceri. Aici este vorba de sănătatea publică, a întregii populației și, în condițiile în care numărul de bolnavi crește în fiecare zi, avem un număr mare de bolnavi față de ziua anterioară, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile. Și până când nu reușim să ajungem la un număr mic de cazuri, până nu intrăm într-o descreștere consistentă a epidemiei nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic” , susţine preşedintele.