Iohannis blochează Justiţia în dosarul de incompabilitate

Conform informațiilor obținute de jurnalistul Ion Cristoiu, Klaus Iohannis încearcă să întârzie verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție în speța dosarului său de incompatibilitate, blocând prin trucuri procedurale verdictul care l-ar putea elimina din cursa prezidențialelor.

07 oct. 2014, 15:25
Iohannis blochează Justiţia în dosarul de incompabilitate

Pe data de 30 septembrie 2014, ÎCCJ a dat o lovitură dură candidatului ACL, Klaus Iohannis, admițând recursul formulat de Agenția Națională de Integritate în cazul dosarului său de incompatibilitate. Ulterior acestei decizii, Înalta Curte a solicitat părților implicate în dosar puncte de vedere formale asupra raportului, în termen de 10 zile de la momentul respectiv.

În timp ce ANI ar fi depus acest document pe data de 1 octombrie, Klaus Iohannis încearcă să blocheze un verdict negativ în cazul său trăgând de timp. Primarul Sibiului nu și-a depus punctul de vedere în această speță nici măcar la o săptămână după anunțul ÎCCJ, fiind astfel acuzat de întârzierea procesului juridic pentru a forța circumstanțele cu scopul obținerii unei decizii favorabile în dosar.

Potrivit unor specialiști din mediul juridic, Iohannis încearcă întârzierea procesului până după alegerile prezidențiale, având speranța că va obține imunitate în fața justiției prin ocuparea funcției de Președinte.