Iohannis, către studenţii români din străinătate: Vă mulţumesc că nu aţi renunţat!

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs la Gala Studenţilor Români în Străinătate, ocazie cu care le-a mulţumit pentru sprijinul pe care i l-au acordat la alegerile prezidenţiale. "Mulţumesc că nu aţi renunţat", le-a spus Iohannis studenţilor făcând aluzie la încăpăţânarea cu care aceştia au stat la cozile de la ambasadele României pentru a-şi exercita dreptul la vot la alegerile prezidenţiale.

08 ian. 2015, 17:27
Iohannis, către studenţii români din străinătate: Vă mulţumesc că nu aţi renunţat!

„Mulţumesc că nu aţi renunţat”, au fost primele cuvinte ale lui Klaus Iohannis, la Gala Studenţilor Români în Stăinătate, ce a avut loc joi seară la Palatul Parlamentului. Discursul preşedintelui a vizat însă chestiunea întoarcerii în ţară a celor care au ales să studieze în străinătate. „Se spune că în România nu mai există modele. Nu, există modele, există valori, există exemple! Trebuie doar să privim dincolo de ce sare mai repede în ochi şi trebuie să ascultăm dincolo de zgomot”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, acesta a admis că vina pentru emigrarea masivă a tinerilor revine în mare parte clasei politice româneşti. „Nouă ne-a lipsit preocuparea, noi nu i-am preţuit pe măsură. Noi, cei care ne-am aflat în poziţii de decizie. Trei lucruri sunt acum esenţiale: 1. este momentul să redescoperim modelele şi reperele; 2. dacă vrem să construim ceva durabil, va trebui să asumăm performanţa ca obiectiv în toate domeniile; 3. va trebui să investim în performanţă”, a afirmat preşedintele României.

El a spus că românii plecaţi peste graniţe se vor întoarce în ţară când vor avea perspectiva prosperităţii, o educaţie potrivită pentru copiii lor şi un sistem de sănătate eficient şi corect. „Totodată, România are nevoie de o strategie adecvată de promovare. Nu de un logo sau de un clip, ci de un proiect care să ne definească ca naţiuni şi ca stat”, a conchis Klaus Iohannis.