Iohannis, la 26 de ani de la Revoluţie: Cel mai bun mod de a onora sacrificiul e să facem democraţia mai puternică

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, la 26 de ani de la Revoluția din 1989, cel mai bun mod de a onora sacrificiul de atunci este reconstruirea încrederii și întărirea democrației.

16 dec. 2015, 16:54
Iohannis, la 26 de ani de la Revoluţie: Cel mai bun mod de a onora sacrificiul e să facem democraţia mai puternică

„Se împlinesc în aceste zile 26 de ani de când românii s-au ridicat împotriva regimului comunist. Mai exact, acum 26 ani, schimbarea a început la Timișoara. S-au ridicat cu forța și curajul date de aspirația spre libertate. Democrația s-a câștigat prin jertfă de sânge”, a declarat președintele, în plenul Parlamentului.

Citeşte şi: Ce aşteptări are Klaus Iohannis de la Guvernul Cioloş într-un an de mandat

Șeful statului a subliniat că membrii clasei politice trebuie să aibă permanent în vedere că sunt în serviciul cetățeanului.

„Se cuvine să nu uităm și să prețuim acest lucru, nu doar o dată pe an în decembrie, nu doar cu ocazii speciale, ci zi de zi, respectând principii și valori în politică și, mai ales, având mereu în minte că suntem în serviciul cetățenilor noștri. Astăzi, la 26 de ani de la Revoluție, cel mai bun mod de a onora acel sacrificiu este să reconstruim încrederea și să facem democrația mai puternică”, a punctat Iohannis.