Iohannis cere urmărirea penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al energiei

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri ministrului justiției cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, acuzat de fals în declarații în formă continuată.

23 iun. 2021, 15:16
Iohannis cere urmărirea penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al energiei

Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Victor Vlad Grigorescu, fost ministru al energiei.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Stelian Ion: „SIIJ are zilele numărate; am propus o sesiune extraordinară pentru a vota legea”

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri, mai precizează sursa citată.

Citeşte şi: Ioan Oltean a făcut conferinţă de presă pentru a anunţa că a scăpat de dosarele deschise de DNA


loading...
Partenerii noștri