Ioan Oltean a făcut conferinţă de presă pentru a anunţa că a scăpat de dosarele deschise de DNA

Fostul deputat de Bistriţa-Năsăud Ioan Oltean a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a scăpat de toate cele patru dosare pe care Direcţia Naţională Anticorupţie i le-a deschis în perioada 2013-2015, dintre care doar unul a ajuns în instanţă, şi consideră că, astfel, a înlăturat termenul de "penal" care îi fusese atribuit.

23 iun. 2021, 14:33
Ioan Oltean a făcut conferinţă de presă pentru a anunţa că a scăpat de dosarele deschise de DNA

Ioan Oltean a anunţat că a scăpat de dosarele deschise de DNA. Fostul deputat PDL a declarat că a ieşit public să anunţe modul în care s-au finalizat toate dosarele din respect pentru cei care, de-a lungul timpului, au avut încredere în el.

Ioan Oltean a precizat că Emil Boc este unul dintre cei care l-au „împins de la spate” să organizeze o conferinţă de presă în acest sens, completând că de primarul Cluj-Napoca îl leagă o relaţie de amiciţie, potrivit Agerpres.

Ioan Oltean a subliniat că va rămâne în continuare un simplu membru al PNL şi că nu doreşte să candideze pentru nicio funcţie în cadrul organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud, cu toate că unii primari din judeţ i-au oferit susţinere.

Despre singuruldosar care a ajuns în instanţă Ioan Olteanu a spus că a obţinut în cele din urmă soluţia că fapta nu există.

„În perioada 2013-2015, mi-au fost deschise patru dosare penale, cu infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la abuz în serviciu, folosirea influenţei sau a autorităţii mele în vederea obţinerii de foloase pentru mine sau pentru alţii şi favorizarea infractorului. (…) Din cele patru infracţiuni, una a ajuns în instanţă, pentru una singură Direcţia Naţională Anticorupţie a întocmit rechizitoriu şi l-a trimis în instanţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: dosarul referitor la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Aveţi aici, în faţă, acest dosar: 13 volume, 3.367 de pagini, cinci ani, iar rezultatul – ordonanţă de clasare dată de către DNA, după ce dosarul a fost retrimis de două ori de către ÎCCJ, în final l-au clasat cu motivaţia că fapta nu este prevăzută în Codul Penal. (…) Nu am fost de acord cu această soluţie, am făcut plângere la Tribunalul Bucureşti. Acesta a admis plângerea formulată de către mine, iar miercuri a schimbat soluţia şi motivul clasării în acela că fapta nu există”, a declarat Ioan Oltean.

Ioan Oltean a precizat că a obţinut aceeaşi soluţie din partea Tribunalului Bucureşti şi în dosarul în care fusese acuzat de trafic de influenţă, în care s-a făcut vorbire despre un sac cu 600.000 de euro primit în curtea bisericii din Chitila, menţionând în acelaşi timp că DNA a clasat cauza fără să îl cheme la audieri.

Ioan Oltean a mai susţinut că prin deschiderea dosarul de la DNA „s-a dorit scoaterea mea din viaţa politică”, dar că acum se consideră „uşurat” şi eliberat de termenul de „penal” care îi fusese atribuit.

Citeşte şi: Ioan Oltean, despre dosarul deschis de DNA în care a fost achitat: „A fost, cu siguranţă, o directivă stabilită de cineva anume”

„Despre umilinţa suferită în această perioadă, despre distrugerea carierei mele, despre multe alte lucruri e tardiv să mai discut, ele s-au întâmplat şi au lăsat urme adânci în viaţa mea. (…) În sfârşit, acel termen de ‘penal’ pot să spun că l-am înlăturat, l-am purtat în spate atâta amar de vreme şi nu a fost deloc uşor, dar în momentul acesta mă simt uşurat şi mă simt liber. (…) S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică şi nu aveau altă modalitate. Aveam rezultate foarte bune, am condus 25 de ani organizaţia din Bistriţa”, a spus Oltean.

Citeşte şi: Cristina Pocora, noul preşedinte CNA. Propunerea urmează să fie validată de Parlament


loading...
Partenerii noștri