Iohannis: Cred că am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor ATI. Campania de vaccinare nu este în dificultate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că numărul cazurilor de noi infectare cu noul coronavirus este tot mai mic, ceea ce înseamnă că "am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor de terapie intensivă". Şeful statului a mai spus că în prezent campania de vaccinare nu este în dificultate.

22 apr. 2021, 13:04
Iohannis: Cred că am depăşit perioada de maximă presiune asupra secţiilor ATI. Campania de vaccinare nu este în dificultate

Klaus Iohannis a fost întrebat de presă în legătură cu lipsa locurilor din secţiile ATI pentru pacienţii COVID-19.

„Observăm cu toţii că numărul de persoane nou infectate este considerabil mai mic decât săptămâna trecută. Din fericire scade şi numărul personelor internate la ATI. Am depăşit perioada de maximă presiune asupra ATI. Asta în sine nu rezolvă problema. Am discutat cu reprezentanţii acestor specialităţi şi în cadrul reformelor o atenţie deosebită trebuie acordată şi zonei de resursă umană. Trebuie să avem mai mulţi studenţi, tineri care se îndreaptă spre această meserie”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a completat că în prezent „campania de vaccinare nu se află în dificultate”.

„Pe platforma de înscriere nu sunt foarte mulţi. Unii se adresează medicului de familie sau prin telefon. Dacă menţinem acest ritm, în jur de 100.000 de persoane vaccinate, ne atingem obiectivele. S-a discutat cu firmele mari care doresc să-şi vaccineze personalul – zona Horeca. E în plan o campanie prin care mergem mai aproape de cetăţean. Sunt în plan centre de vaccinare drive-though. Te duci cu maşina, te vaccinezi şi mergi mai departe.
Restricţiile diminuează răspândirea virusului, însă soluţia pandemiei este una singură – vaccinare în masă”, a mai spus Klaus Iohannis.