Klaus Iohannis, de Sfântul Nicolae: Să fim cu toţii mai generoşi şi mai atenţi la cei din jurul nostru

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, marţi, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae, care urează "La mulţi ani!" celor care îşi serbează onomastica şi în care afirmă că această zi "semnifică bucuria de a dărui" şi trebuie să fim cu toţii mai generoşi şi mai atenţi la cei din jurul nostru.

06 dec. 2016, 08:40
Klaus Iohannis, de Sfântul Nicolae: Să fim cu toţii mai generoşi şi mai atenţi la cei din jurul nostru

„Sărbătoarea Sfântului Nicolae semnifică bucuria de a dărui şi de a-i ajuta pe ceilalţi. Uneori, un simplu gest sau un gând bun reuşesc să facă diferenţa în viaţa celor care au nevoie de ele. Să fim, aşadar, cu toţii mai generoşi şi mai atenţi la cei din jurul nostru. Celor care îşi serbează ziua onomastică, le urez multă sănătate şi bucurii! La mulţi ani!”, se arată în mesajul preşedintelui.

Biserica îl pomeneşte marţi pe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Sfântul este cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. El apare peste tot ca o figură proeminentă, care excelează în generozitate. Este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Citeşte şi:  Sfântul Nicolae 2016. Tradiţii şi obiceiuri în întreaga lume