Iohannis, de Ziua Învăţătorului: Îi felicit pe dascălii noştri care formează caracterele viitoarelor generaţii

Publicat: Vineri, 05 Iunie 2015 10:37 // Actualizat: Vineri, 05 Iunie 2015 10:42 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis transmite felicitări dascălilor cu ocazia Zilei Învățătorului, arătând că aceștia pun în lumină talentul și cunoașterea celor mici.

"Astăzi, de Ziua Învățătorului, le mulțumesc și îi felicit pe dascălii noștri pentru că formează caracterele viitoarelor generații ale României. Uneori, mult prea ancorați în cotidian, uităm să ne arătăm recunoștința față de cei care au contribuit atât la creșterea noastră, cât și la dezvoltarea ca cetățeni ai acestei țări. Învățătorii, prin dăruirea și priceperea lor, pun în lumină talentul și cunoașterea celor mici. La mulți ani, dragi învățători!", este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a transmis un mesaj de Ziua Învăţătorului. Cîmpeanu subliniază că dascălii însoțesc copiii dincolo de pragul școlii, modelând caractere și marcând primii pași în lungul drum al devenirii acestora.

"În semn de prețuire a dăruirii pe care dumneavoastră, stimați dascăli, o oferiți, cu generozitate, școlarilor în fiecare zi, vă adresez azi, cu prilejul Zilei învățătorului, cele mai alese gânduri, alături de urarea de «La mulți ani!» 

Misiunea unui învățător nu este, nici pe departe, una ușoară: pe lângă arta de a transforma universul cunoașterii într-o incursiune atractivă, plină de ineditul descoperirii de sine și surpriza revelării noului în multiplele ipostaze ale învățării, dascălul însoțește copiii dincolo de pragul școlii, modelând caractere și marcând primii pași în lungul drum al devenirii lor. Ca personalitate de referință, învățătorul va reprezenta, mereu, termenul de comparație valoros, demn de urmat, capabil de autodepășire.

Mă bucur să regăsesc, în cariera de dascăl, tradiția învățământului de calitate, remarcabil prin creativitate, rigoare didactică, standarde înalte, efortul și dorința continuă de perfecționare, apte să ofere un răspuns pozitiv provocării copiilor: nevoia unei educații atractive și moderne.

La acest moment aniversar, doresc să îmi exprim considerația, aprecierea și respectul pentru munca dumneavoastră ferventă de a continua tradiția unei cariere ce a fost și va fi un model real de valorizare, dezvoltare și împlinire personală!", se arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Educaţiei. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Ziua Invatatorului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iun 13:39
...Zilei Învățătorului, arătând că aceștia pun în lumină talentul și cunoașterea celor mici. Citește mai departe… ...
05 iun 11:49
Votează email 0 email
...dascălilor cu ocazia Zilei Învățătorului, arătând că aceștia pun în lumină talentul și cunoașterea celor mici. Citește mai departe… ...
05 iun 10:45
...Zilei Învățătorului, arătând că aceștia pun în lumină talentul și cunoașterea celor mici. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H