Iohannis, despre amânarea concursului de REZIDENŢIAT 2019: Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Ruşine, PSD!

Publicat: Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 13:31 // Actualizat: Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 13:31 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur Guvernul PSD după decizia de a amâna concursul de REZIDENŢIAT 2019. Şeful statului a acuzat Guvernul PSD că s-a apucat de organizarea examenului cu mare întârziere, în condiţiile în care este programat în noiembrie. "Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie?", a spus Klaus Iohannis.

"O adevărată bătaie de joc la adresa românilor pe care şi-a permis-o PSD-ul si îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţitul tinerilor medici, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Dragii mei, acuma se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ti-ar fi ruşine PSD!", a spus Klaus Iohannis, la reuniunea PNL de la Iaşi.
Iohannis a mai spus că normal ar fi fost ca detaliile despre rezidenţiat să fi fost cunoscute şi puse la punct cu cel puţin şase luni înainte să se ţină concursul. 
"Cel puţin cu jumătate de an înainte trebuia să ştie tinerii ce au de făcut", a mai declarat Iohannis.

Examenul de rezidențiat din 2019, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână pentru data de 8 decembrie, a anunţat, vineri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătății a pregătit toate documentele necesare organizării examenului de rezidenţiat din 2019, dar din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate organiza. 

"Deși am sperat să nu ajungem în această situație și am sperat că vom avea un ministru al Educației în baza propunerii transmise de Premier la Președintele României, iată ca ne vedem nevoiți să luăm o decizie de amânare a concursului pentru binele celor care doresc să se specializeze pentru a-și îngriji și ajuta semenii", a declarat ministrul Sănătății.

Pintea a explicat că pentru organizarea examenului de rezidenţiat sunt necesare şapte ordine de ministru, iar trei dintre acestea trebuie să fie semnate de ministrul Sănătăţii şi de ministrul Educaţiei.

Despre amânarea examenului de Rezidenţiat 2019 din cauza refuzului lui Iohannis de a semna un nou decret de numire a unui interimar la Educaţie a vorbit şi premierul Viorica Dăncilă.

"A mai trecut o zi de încălcare a Constituției de către Președintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR și a numi un ministru interimar la Educație, Klaus Iohannis periclitează o generație întreagă de tineri medici care nu vor putea susține la timp examenul de rezidențiat fără un ordin de ministru.

Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical.

Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 oct 10:32
Răspunde | Votează email -1 email
romanul
Nemernicul asta, impostorul de la Cotroceni, o fi citit ce spune CCR ca trebuie sa faca? Sau il doare-n spitz de CCR cum il doare de Constitutia acestei tari! Un nemernic tradator al Romaniei Care nu a facut altceva decat sa saboteze guvernul!
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H