Iohannis, despre datele INS: Sunt trunchiate, aşa a mai venit cineva în decembrie 1989 cu date cincinale

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, consideră că raportarea Institutului Naţional de Statistică (INS) de vineri este una trunchiată, care trebuie completată cu datele suport, potrivit Agerpres.

14 nov. 2014, 10:55
Iohannis, despre datele INS: Sunt trunchiate, aşa a mai venit cineva în decembrie 1989 cu date cincinale

„O raportare de acest tip cred că am văzut-o undeva în decembrie 1989 cu cineva venind turuind date la sfârşit de cincinal. Foarte, foarte subţire această raportare. Lipsesc cu desăvârşire datele structurale şi toate datele care fundamentează această raportare de astăzi. (…) Din păcate vom rămâne cu o raportare optimistă şi cu o realitate pesimistă. Sunt prea puţine date ca să am încredere. O raportare INS de acest tip trebuie să vină cu toate datele de acest tip, trebuie să vină cu toate datele suport”, a afirmat Iohannis vineri într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, dacă se confirmă datele, se bucură pentru România.

„Dacă se confirmă aceste date, mă bucur pentru România. Nu pot să mă bucur pentru români, pentru că am vorbit şi la ei nu a ajuns nimic din această creştere. Chiar de-ar fi creştere, va fi mâncată de creşterea de impozite şi taxe. (…) Guvernul Ponta ne pregăteşte nouă românilor surprize din cele mai neplăcute. În 2015 şi 2016 vor creşte impozitele şi taxele”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă suspectează INS că a luat parte la campania electorală, Iohannis a spus: „Nu!”.