Iohannis despre declaraţiile premierului Cameron legate de imigranţi: Libertatea de mişcare e importantă în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unui interviu oferit Financial Times, că nu este de acord cu declaraţiile premierului britanic James Cameron privind oprirea accesului angajaţilor din Uniunea Europeană la credite fiscale timp de patru ani.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 17:01
Iohannis despre declaraţiile premierului Cameron legate de imigranţi: Libertatea de mişcare e importantă în UE

Klaus Iohannis afirmă că înţelege nevoia premierului britanic de a aborda îngrijorările legate de imigraţie şi abuzurilor din serviciile sociale, dar avertizează că propunerile lui Cameron ar putea să afecteze cetăţenii români care lucrează în Marea Britanie.

„Libertatea de mişcare este extrem de importantă pentru Uniunea Europeană, este unul dintre principiile pe care uniunea a fost construită”, a declarat Klaus Iohannis pentru Financial Times.

Pe de altă parte, Iohannis a reiterat angajamentul României în favoarea sancţiunilor europene impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina şi a salutat suplimentarea prezenţei NATO în România.

„Este vorba de modalitate de a oferi noi asigurări României, în calitatea de ţară situată pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Asistăm la frecvente survoluri ruse pe coasta Mării Negre”, a afirmat Iohannis.