Iohannis, despre ideea de a-i obliga pe medicii rezidenţi să rămână în ţară: O soluţie deloc chibzuită. Nu în acest mod ne ţinem medici

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 22:08 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 22:08 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ideea de a-i obliga pe medicii rezidenţi să rămână în ţară un anumit număr de ani este "o soluţie deloc chibzuită". "Nu în acest mod ne ţinem medicii acasă", susţine şeful statului.

Foto: timponline.ro

"România se confruntă cu un accentuat exod al medicilor, iar tinerii, în primul rând, sunt cei care pleacă în străinătate, în căutarea unor condiţii de muncă decente, a unor oportunităţi profesionale mai bune, a respectului şi a valorizării meseriei sau, de ce nu, a unor salarii mai mari decât cele din sistemul de sănătate autohton. Sunt convins că foarte mulţi dintre voi şi-au ales aceasta carieră din dorinţa de a profesa aici, în România. Am lansat dezbaterile pe tema resursei umane în sănătate încă din 2015, însă guvernanţii întârzie în a găsi rezolvarea acestor probleme. Din nefericire, zilele acestea a fost vehiculată în spaţiul public o soluţie deloc chibzuită privind obligarea medicilor rezidenţi de a rămâne în ţară. Nu în acest mod ne ţinem medicii acasă", a afirmat Klaus Iohannis în mesajul transmis la deschiderea celei de-a doua ediţii a "International Medical Students' Congress of Bucharest".

Şeful statului consideră că, înainte de toate, decidenţii politici au obligaţia de a le crea tinerilor studenţi cadrul adecvat pentru a practica medicina aici, acasă.

"Ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de planificare riguroasă, de strategie şi consecvenţă în implementarea sa", a susţinut Iohannis.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis medici rezidenti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H