Iohannis, despre mandatul în Consiliul de Securitate al ONU: Suntem competitori cu Estonia VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a convenit cu omologul său estonian, Kersti Kaljulaid, ca între România și această țară să fie "o competiție curată".

21 sept. 2017, 19:06

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a convenit cu omologul său estonian, doamna Kersti Kaljulaid, ca între România și această țară să fie „o competiție curată” pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în perioada 2020 – 2021.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Mi-am contramandat vizita în Ucraina ca urmare a adoptării legii educaţiei

Suntem competitori cu Estonia și acest lucru trebuie să ne facă mai ambițioși. Dacă am fi concurat singuri pe un loc, poate nivelul de ambiție ar fi fost mai redus. Așa trebuie să ne străduim. Nu există nicio garanție că vom câștiga noi competiția, cum nu există nicio garanție pentru estonieni că vor câștiga ei. M-am întâlnit cu președinta Estoniei și am convenit să fie o competiție curată, elegantă și fiecare să încerce să atragă cât mai multe voturi”, a afirmat șeful statului, la New York.

Citeşte şi Klaus Iohannis: E o disfuncţionalitate foarte gravă în sistemul de avertizare la ANM. Nu am acuzat Guvernul de nimic


loading...