Iohannis despre neparticiparea PSD şi ALDE la consultările de miercuri: O atitudine nepoliticoasă

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că refuzul PSD și ALDE de a participa la consultările de la Cotroceni reprezintă o atitudine nepoliticoasă.

13 dec. 2016, 18:18
Iohannis despre neparticiparea PSD şi ALDE la consultările de miercuri: O atitudine nepoliticoasă

„A fost interpretat foarte corect (articolul din Constituție — n.r.). Este o atitudine pur și simplu nepoliticoasă. Nu-mi dau seama ce vor dori să obțină. Cred că greșesc”, a afirmat șeful statului înainte de a participa la un eveniment organizat de Ambasada Italiei la Catedrala „Sf. Iosif” din Capitală.

Liviu Dragnea a declarat că nu va merge la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni pentru că invitația venită din partea șefului statului este fundamentată greșit pe un articol din Constituție.

„Unii dintre colegii mei încă nu s-au trezit, aşa că o să avem alt birou de presă.

M-am uitat pe invitaţia de la Cotroceni, făcută în vaza art. 85 din Constituţie. Consultările se fac doar în baza art. 103, dar nu avem majorităţi stabilite, nu avem parlament validat.

Mi se pare straniu, USR şi PMP nu sunt partide parlamentare.

Cred că preşedintele României trebuie să aibă o discuţie cu cei care au făcut invitaţia. Nu putem merge la consultări în baza unei invitaţii pe un articol greşit din Constituţie”, a declarat Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI ALDE refuză să participe la consultările de la Cotroceni înainte de convocarea Parlamentului