Iohannis, despre numirea lui Teodorovici la Finanţe după votul în cazul Şova: Răspunderea politică e la Ponta

Klaus Iohannis a declarat marţi, răspunzând unei întrebări legate de învestirea lui Eugen Teodorovici la Finanţe, după ce a votat contra încuviinţării arestării lui Dan Şova în Senat, că "membrii guvernului sunt propusi de premier care insuseste aceasta propunere". 

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 18:15
Iohannis, despre numirea lui Teodorovici la Finanţe după votul în cazul Şova: Răspunderea politică e la Ponta

„Faptul ca Parlamentul e criticat si ca un senator e propus ministru de catre premier nu cred ca au mare lucru in comun. Parlamentul e criticat pentru lipsa unei reactii adecvate in fata solicitarilor justitiei. Membrii guvernului sunt propusi de premier care insuseste aceasta propunere.

Eu nu vad ce sens ar avea o respingere daca nu exista motive temeinice care tin de mine. Daca cel propus nu convine politic atunci acest lucru si-l insuseste premierul, nu presedintele. Răspunderea politica pentru numiri e la premier”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a completat că după Sărbători va avea consultari cu partidele parlamentare „sa vedem unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei, ce pasi mai putem face”. 

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene.

Traian Băsescu a reacţionat, luni, după ce noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a depus jurământul la Cotroceni. Fostul preşedinte îi transmisese, cu o zi înainte, un mesaj lui Klaus Iohannis în care îi cerea să nu accepte nominalizarea lui Teodorovici având în vedere că acesta a votat, în Senat, împotriva arestării lui Dan Şova. Băsescu îl avertiza pe Iohannis că „a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix”.