Iohannis, despre privatizarea CFR Marfă: E păcat că nu s-a realizat procesul. Eşecul e neplăcut

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că "este păcat" că nu s-a realizat privatizarea CFR Marfă, eşecul fiind "neplăcut" pentru guvernare, însă afirmă că nu va cântări foarte mult, procedura urmând să fie reluată repede, potrivit Mediafax.

17 oct. 2013, 12:57
Iohannis, despre privatizarea CFR Marfă: E păcat că nu s-a realizat procesul. Eşecul e neplăcut

„Cred că este vina celor care nu au reuşit să păstreze CFR Marfă într-o stare rezonabilă. Nu m-am implicat şi nu mă interesează foarte tare procedura. Găsesc că e păcat că nu s-a realizat procesul. Se va relua”, a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, această situaţie este „neplăcută”, dar nu cântăreşte foarte mult pentru actuala guvernare.

„E neplăcută, dar nu contează foarte mult având în vedere că se reia imediat procedura de privatizare. Noi am mai avut de-astea care s-au tot reluat. Până la urmă totul s-a privatizat cu mai mult sau mai puţin folos, de obicei mai puţin”, a mai spus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele liberal a afirmat că problema privatizărilor „ar trebui abordată un pic altfel”.

„Cred că trebuie abordate un pic altfel aceste privatizăti. Un pic aşa – ca şi cum am fi capitalişti. Nu sunt specialist. Nu doresc să mă implic în aceste privatizări”, a mai spus Iohannis.

Acesta a apreciat că noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, „are tot ce-i trebuie ca să facă faţă” acestor privatizări, de aceea a şi fost „creditat” de către PNL.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu s-a putut finaliza până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

 

VEZI SI:

Klaus Iohannis: Nu am discutat de reîmpărţirea României cu Dragnea. Nici măcar aşa, la o ţigară