Klaus Iohannis, despre respingerea cererii de ridicarea a imunităţii lui Vosganian: Am fost uşor IRITAT

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că votul dat de Senat în cazul cererii DIICOT de încuvinţare a urmăririi penale a lui Varujan Vosganian l-a surprins. "Nu așa reușim să reabilităm Parlamentul", a avertizat şeful statului într-un interviu la Digi 24. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2015, 19:40
Klaus Iohannis, despre respingerea cererii de ridicarea a imunităţii lui Vosganian: Am fost uşor IRITAT

Klaus Iohannis a spus că votul dat în Senat în cazul lui Varujan Vosganian şi discursul acestuia în plen l-a iritat „uşor”.

Întrebat cum s-a simțit după ce Varujan Vosganian a vorbit în plenul Parlamentului, Iohannis a răspuns: „Ușor iritat.”

Nu m-am așteptat. Am și comunicat imediat. Am avut impresia, încă mai am impresia, că lumea își dorește o deschidere, o transparentizare. De ce s-a votat așa? Se pot face multe analize, dar cu certitudine nu așa reușim să reabilităm Parlamentul. Nu așa putem să reabilităm imaginea Parlamentului în fața alegătorului„, a avertizat Klaus Iohannis.

 Nu m-am așteptat. Am și comunicat imediat. Am avut impresia, încă mai am impresia, că lumea își dorește o deschidere, o transparentizare. De ce s-a votat așa? Se pot face multe analize, dar cu certitudine nu așa reușim să reabilităm Parlamentul. Nu așa putem să reabilităm imaginea Parlamentului în fața alegătorului.

Citeşte şi ANI verifică averea lui Varujan Vosganian

Varujan Vosganian a scăpat joia trecută de urmărirea penală, plenul Senatului respingând cererea formulată în acest sens de DIICOT. 71 de voturi au fost împotriva ridicării imunităţii lui Varujan Vosganian, 56 de voturi „pentru”, iar 5 voturi au fost anulate.

Citeşte şi Radu Cristescu, pe Facebook: Varujan Vosganian, o Conchita Wurst a politicii româneşti

DIICOT a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Citeşte şi Varujan Vosganian a demisionat din PNL

O altă solicitare a DIICOT de urmărire penală a lui Vosganian în acelaşi dosar a fost respinsă de Senat pe 7 octombrie 2013.