Klaus Iohannis, două realizări în mandatul său: Pactul privind finanţarea Apărării şi Summitul de la Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a fost provocat vineri să numească două realizări ale mandatului său, una de pe plan intern şi una de pe plan extern. Preşedintele a amintit de Pactul 2% din PIB pentru Apărărare, semnat de toate partidele parlamentare, şi summitul de la Sibiu la preluarea preşedinţiei Consiliului European.

15 nov. 2019, 21:27
Klaus Iohannis, două realizări în mandatul său: Pactul privind finanţarea Apărării şi Summitul de la Sibiu

Klaus Iohannis, prezent la o întâlnire electorală la Baia Mare, a fost provocat de jurnalişti să numească două realizări, una pe plan intern şi alta pe plan extern, ale mandatului său. 

”Păi, puteţi să vă alegeţi care din ele, poate luăm una, aşa, mai de la începutul mandatului, când am convins toate partidele parlamentare să semnăm acel Pact pentru 2% pentru Apărare, care ne-a adus realmente într-o poziţie privilegiată şi foarte respectată în NATO şi, dacă vreţi, poate mai spre sfârşitul mandatului, acel Summit de la Sibiu, unde i-am adunat pe toţi liderii importanţi din Europa şi le-am arătat faţa frumoasă a României”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă nu se teme că forţând PNL să intre la guvernare nu vor păţi acelaşi lucru ca Guvernul Cioloş, Iohannis a răspuns: ”Nu, absolut deloc! Să ştiţi că aici stau foarte liniştit. PNL este foarte bine pregătit şi deja încep să apară primele rezultate. Sunt foarte optimist şi românii pot fi la fel de optimişti”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Viorica Dăncilă: România nu are nevoie de un preşedinte dictator