Iohannis, după discuţia cu deţinuţii politici din delegaţia PSD: Încercarea PSD de a se folosi de necazul lor, de-a dreptul jalnică

Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2019 12:59 // Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2019 13:47 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după discuţiile cu delegaţia PSD din care au făcut parte şi doi foşti deţinuţi politici, că a ascultat două poveşti de viaţă cutremurătoare, dar că încercarea PSD de a se folosi de necazul celor doi pentru a-şi legitima asaltul asupra justiţiei este de-a dreptul jalnică. De asemenea, Klaus Iohannis a criticat absenţa reprezentanţilor ALDE de la consultările organizate la Palatul Cotroceni, precizând, în context, că acest partid nu este interesat de situaţia Justiţiei din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina PSD şi a precizat că România va avea referendum pe data de 26 mai.

"După părerea mea, Justiţia a ajuns în situaţia în care este acum din vina PSD. PSD este vinovat că despre Justiţie se discută foarte mult în termeni de îngrijorare şi preocupare. Românii se tem că PSD va subjuga politic justiţia română. Am discutat despre referendum şi am reiterat așteptările mele în ceea ce privește acțiunea Parlamentului, am reiterat că aștept un răspuns rapid și pozitiv la scrisoarea mea de consultare. Este nevoie de referendum şi vom avea referendum pe 26 mai", a declarat Klaus Iohannis, după consultarea de la Cotroceni cu delegaţia PSD, condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, şi doi foşti deţinuţi politic, Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat PSD care a trimis la consultări doi foşti deţinuţi politici, ale căror poveşti de viaţă cutremurătoare le-a ascultat. În opinia şefului statului, încercarea PSD de a se folosi de necazul celor doi pentru a-şi legitima asaltul asupra justiţiei este de-a dreptul jalnică. 

"Din delegația PSD au făcut parte doi foști deținuți politici. I-am ascultat pe cei doi, am ascultat două povești de viață cutremuratoare şi pot să reiterez ce am mai spus: torţionarii comunişti trebuie să fie traşi la răspundere şi să suporte consecinţele legii pentru faptele lor, dar trebuie să spun în acelaşi timp că încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor doi foşti deţinuţi politici pentru a legitima asaltul asupra justiţiei este un gest de-a dreptul jalnic. Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptăţit în perioada comunistă, cineva de care şi-au bătut joc comuniştii, cineva care a trăit în perioada comunistă îşi doreşte altceva decât o justiţie independentă şi o justiţie dreaptă şi pentru că românii trebuie să dea un răspuns asaltului pesediste asupra justiţiei convoca acel referendum", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

După consultările cu delegaţia PSD, şeful statului avea programată o întâlnire şi cu reprezentanţii ALDE. Aceştia nu s-au prezentat, iar şeful statului nu a rata ocazia de la critica partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

"Ar fi trebuit tot azi să vină și ALDE. Ei nu au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu președintele, nu e preocupat nici de situația justiției", a spus şeful statului.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 apr 16:06
Răspunde | Votează email 0 email
caiaqfluc
O stfel de pozitie nu merita a fi luata in seama! Noi stim cu cine avem de-aface
12 apr 15:41
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Deținuții-ăștia... „politici“... dacă la șobolani se vând
Nu mă îndoiesc atuncea că s-au înghesuit la rând

Cine să îmi spună mie că-n închisoare nu se toarnă
La securitatea care și-acuma vă mai urlă-n goarnă?
12 apr 14:45
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
In ziua cand intalnesti doi detinuti politici imbraci pufoaica si manipulezi, despre slugoi nu spui nimic ?,cine te crede ca vrei ca fostii tortionari sa dispara cand ii aperi ?.
12 apr 14:04
Răspunde | Votează email 0 email
Geaca Rosie
PSD a esuat ! A adus 2 detinuti politici (politruci) de la Aiud, de-ai lui Lazar, dar, Ghinion. Ma voi gandi daca il voi decora pe Lazar. PSD se foloseste de situatia din Justitie ca sa umbreasca progresele facute in ultimii ani. Penalii vor sa scape si vor sa schimbe, pas cu pas, legile care mai pot baga inca pe atat la Puscarie. Europa a inteles ca Penalii vor sa scape. Au fost audiati 6 milioane de cetateni pe terorism si s-au alocat 147 miliarde de euro pe ascultari si filaje in ultimii 11 ani, ca acum sa le dam drumul la Penali ? Cei 2 detinuti politici sa nu se alieze cu PSD, ca vor avea aceeasi soarta cu ei ! Justitia a ajuns in situatia in care e acum din cauza PSD. Ei nu inteleg sa nu atace Justitia, pe Kovesi, pe Lazar, pe Soros. Vor sa schimbe legile, ca sa scape ei si sa intre ceilalti !
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte 2 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H