Iohannis: E clar că nu se va opri în acest punct parcursul Legii privind doctoratele, care a trecut de Senat în procedură extraurgentă

Publicat: Joi, 13 Octombrie 2016 18:15 // Actualizat: Joi, 13 Octombrie 2016 18:15 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este clar că "nu se va opri în acest punct parcursul" proiectului de lege de modificare a OUG privind doctoratele, care a trecut de Senat fără o dezbtare şi fără a ţine cont de toate punctele de vedere. Legat de demisia preşedintelui CNATDCU, Viorel Barbu, şeful statului a spus că o interpreteză ca pe un protest faţă de modul în care Senatul a votat această lege, "în procedură de extraurgenţă".

Foto: presidency.ro

Întrebat, joi, despre demisia preşedintelui Consiliului Naţional pentru Atestarea Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), preşedintele Klaus Iohannis a spus că a interpretat acest gest ca fiind un "protest faţă de modul în care Senatul a ştiut, în procedură de extraurgenţă, să modifice un act normativ care ar fi fost bine să fie cel puţin dezbătut pe larg, dacă nu chiar mai mult", informează news.ro.

El a mai spus că "este clar" că parcursul acestui proiect privind plagiatele "nu se va opri în aceat punct".

"Fără o dezbatere şi fără a ţine cont de toate punctele de vedere, sunt convins că parcursul acestei legi nu ser va opri în acest punct", a mai afirmat preşedintele, arătând că nu este treaba sa, ci a Parlamentului, să găsească o soluţie în privinţa acestei legi.

Senatorii au respins, luni, cu 90 de voturi ”pentru”, 12 voturi ”împotrivă” şi şase abţineri, cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul, fiind menţinute modificările comisiei de învăţământ, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universităţilor, nu de ministrul Educaţiei, CNATDCU rămânând o instanţă de recurs.

În urma acestui vot, preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, a demisionat, acesta declarând, marţi, pentru News.ro că a renunţat la funcţie în condiţiile în care Senatul a votat legea privind plagiatul, iar el nu vrea să conducă o "instituţie decorativă".

Guvernul a depus, joi, la Curtea Constituţională o sesizare privind proiectul de lege de modificare a OUG privind doctoratele. Şi PNL a depus la CCR o sesizare care vizează modul în care a fost adoptată legea.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis lege doctorate lege plagiate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 oct 00:45
Răspunde | Votează email 5 email
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce treaba are acest meditator de fizica cu doctoratele ? Este treaba universitarilor , poate a academiei nicidecum a politrucilor .
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H