Iohannis: E obligatoriu ca după europarlamentare să vorbim despre unificarea Dreptei pentru prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Timişoara, că după alegerile europarlamentare este obligatoriu să înceapă discuţiile între partidele de dreapta în vederea unei candidaturi unice pentru alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 18:43
Iohannis: E obligatoriu ca după europarlamentare să vorbim despre unificarea Dreptei pentru prezidenţiale

Liderul liberal este de părere că, din partea alianţei de stânga PSD-UNPR-PC, va candida premierul Victor Ponta, iar principalul candidat al Dreptei trebuie să fie Crin Antonescu.

‘Noi, liberalii, am făcut şi am desfăcut alianţe pentru a ne ţine de cuvânt în faţa alegătorilor. După europarlamentare se va pune în discuţie unificarea Dreptei. Nu am o reţetă şi nu pot da eu o soluţie, dar pot să spun că în această campanie electorală nu au loc astfel de discuţii cu celelalte partide de centru-dreapta. Convingerea mea este că imediat după europarlamentare va fi de-a dreptul obligatoriu să discutăm această chestiune, pentru a vedea în ce ecuaţie putem să coagulăm Dreapta în vederea câştigării Prezidenţialelor’, a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, ‘este tot mai clar că vom avea un candidat de stânga şi atunci este la fel de clar că dacă avem 5-6 candidaţi pe dreapta, şansele dreptei vor fi sigur mai reduse’.

Iohannis a mai afirmat că nu crede în promisiunile ministrului Muncii, Rovana Plumb, care declara recent la Timişoara că din 2015 vor creşte salariile tuturor bugetarilor, susţinând că ‘sunt simple promisiuni electorale care pot da bine la alegători, dar care în realitate nu au nicio acoperire economică, cu toate că media bugetarilor au salarii de mizerie’.