Iohannis: Ecuaţia cu mine preşedinte şi Băsescu premier nu face parte din viziunea mea

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la Timişoara, că ecuaţia cu el preşedinte al României şi Traian Băsescu prim-ministru nu e o opţiune şi nu face parte din viziunea sa, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 16:24
Iohannis: Ecuaţia cu mine preşedinte şi Băsescu premier nu face parte din viziunea mea

‘Traian Băsescu nu poate fi premier al României cu Klaus Iohannis preşedinte, din simplul motiv că nu este inclus în viziunea mea şi în opţiunea mea. Am fost întrebat dacă PMP va intra acum în Dreapta unită şi, spre surprinderea multora, am spus că nu. Nu negociem cu PMP dintr-un simplu motiv: trebuie să avem curajul, acum, după atâţia ani, să construim un proiect politic important pentru România, fără a ne referi la Traian Băsescu. A fost figura politică cea mai puternică în ultimii zece ani, dar acea epocă s-a terminat’, a afirmat Iohannis, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

El a reiterat faptul că unificarea Dreptei nu se face împotriva lui Traian Băsescu sau pentru acesta, ci fără Băsescu.

În altă ordine de idei, Iohannis a afirmat că evenimentele din ultimele două zile, în care fratele şefului statului, Mircea Băsescu, este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, iar numele preşedintelui Traian Băsescu a fost rostit în spaţiul public în acelaşi context, sunt extrem de grave şi fără precedent în România, iar politicienii trebuie să iasă din această discuţie, care e necesar să rămână la organele abilitate.

‘Organele abilitate trebuie să explice opiniei publice cu maximă rapiditate ce este adevărat şi ce nu este adevărat, dacă este adevărat sau nu că preşedintele ţării a fost în vreun fel atins de aceste chestiuni şi, în general, să avem cât se poate de repede o lămurire a situaţiei’, a mai spus preşedintele interimar al PNL.

Iohannis a mai adăugat că dacă se va dovedi că Traian Băsescu se face vinovat în acest scandal al fratelui său, ar trebui să plece de la Cotroceni, iar dacă nu este vinovat, demisia rămâne la latitudinea sa personală.