Iohannis este alături de preşedintele Italiei în această perioadă. "Solidaritatea europeană trebuie să se afirme din nou"

Publicat: Miercuri, 11 Martie 2020 15:13 // Actualizat: Miercuri, 11 Martie 2020 15:13 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a declarat că este alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în această perioadă dificilă şi subliniază că solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou, potrivit Digi24. 

„Mă adresez dumneavoastră într-un moment dificil pentru cetățenii noștri, în care cooperarea la nivel bilateral și european este esențială pentru a combate o urgență sanitară globală și pentru a încuraja o informare corectă și eficientă a populației.

Doresc să adresez un mesaj de solidaritate poporului italian, compasiune pentru familiile victimelor și gândurile noastre de însănătoșire celor infectați cu virusul COVID-19.

Citeşte şi: Nelu Tătaru susţine că niciun medic de la Matei Balş nu a demisionat. "Este un fake news"

Totodată, vă asigur de disponibilitatea noastră deplină de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluții și măsuri pentru eradicarea acestei maladii, combaterea efectelor de panică pe care le-a generat, precum și relansarea economiei și piețelor financiare după dispariția crizei.

Autoritățile române rămân implicate și vigilente, considerând că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere și numărul ridicat de cetățeni români aflați pe teritoriul italian.

Numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferințele celor afectați. Apreciem eforturile deosebite depuse de Italia și considerăm că, în această circumstanță, solidaritatea europeană, dar mai ales cea umană, trebuie să se afirme din nou", se arată în mesajul președintelui României.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Iohannis Italia mesaj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H