INCIDENT lângă Iohannis. Un militar a leşinat în preajma preşedintelui în timpul vizitei la baza din Cincu

Ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) a avut loc, joi, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 10:52
INCIDENT lângă Iohannis. Un militar a leşinat în preajma preşedintelui în timpul vizitei la baza din Cincu

Un militar a leșinat chiar în vecinătatea zonei în care președintele Klaus Iohannis se afla alături de șefii Armatei. Din primele informații se pare că este vorba de o tânără, cadru militar, care a avut nevoie de asistență din partea SMURD, conform România TV.

În cadrul ceremoniei militar-religioasă, preşedintele Klaus Iohannis a înmânat steagul de identificare a MNC-SE generalului-maior Tomiţă-Cătălin Tomescu, numit, începând din 15 iulie, prin Ordin al Ministrului Apărării, la conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, pe o perioadă de şase luni.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est a fost înfiinţat, prin Hotărâre a Parlamentului, în Garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în Garnizoana Bucureşti, în anumite condiţii. Comandamentul are statut de comandament militar internaţional, subordonat pe linie de comandă unui comandament aliat în afara structurii naţionale de comandă şi control, iar dislocarea la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare NATO.

Corpul Multinaţional Sud-Est reprezintă, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei pe flancul estic.

„A fost un moment special cand am inmanat drapelul noii unitati cu statut NATO.

Este o unitate noua, iar o unitate prinde viata cand primeste drapelul, ceea ce s-a intamplat azi in poligonul de la Cincu.

Acest exercitiu si predarea drapelului NATO dovedeste ca pentru Romania este important sa fim in NATO pentru a fi aparati, dar este important si sa oferim securitate aliatilor si partenerilor nostri”, a declarat preşedintele Iohannis.