Iohannis: Este necesară o relaţie mai strânsă cu românii şi servicii consulare mai eficiente

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la întâlnirea cu comunitatea de români din Spania, că autoritățile de la București trebuie să aibă în vedere o relație mai strânsă cu românii și servicii consulare mai eficiente.
Romania TV
13 iul. 2015, 20:52
Iohannis: Este necesară o relaţie mai strânsă cu românii şi servicii consulare mai eficiente

El a afirmat că românii din Spania sunt „ambasadorii noștri” în această țară, le-a mulțumit că reprezintă România cu onoare și că sunt un exemplu de patriotism.

„Printre voi mă simt acasă. Vă rog să primiți aprecierea și respectul meu pentru ceea ce faceți: investiți în România prin banii trimiși, îi inspirați pe cei din țară să își dorească mai mult și să aibă încredere. Și, în același timp, contribuiți la dezvoltarea comunităților în care trăiți aici, în Spania”, a spus șeful statului.

Iohannis a arătat că de la preluarea mandatului sunt lucruri care s-au mișcat și schimbat în politica românească, dar și proiecte care merg mai greu.

„Sunt proiecte pe care le-am dus la bun sfârșit, cum este Strategia Națională de Apărare, pentru că ne-am așezat la masa dialogului, pentru că am pus obiectivele comune pentru România înaintea certurilor politice. Sunt alte proiecte care merg mai greu, pentru că rezistența la schimbare este încă foarte mare. Dar drumul pe care am pornit este cel promis: al unei politici făcute altfel, cu mai multă integritate și decență, cu respect pentru lege și pentru oameni, cu dialog, dar și cu fermitate în apărarea unor principii”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

Șeful statului a vorbit despre Strategia Națională de Apărare a Țării, punctând că documentul stipulează o Românie puternică, care poate asigura securitatea cetățenilor săi și îi poate proteja, prin mijloace diplomatice și juridice, oriunde s-ar afla ei.

„Cred că autoritățile române trebuie să aibă mereu în vedere o relație mai bună și mai strânsă cu cetățenii, servicii consulare mai eficiente și adaptate realităților, o organizare care să răspundă cerințelor și o comunicare pe măsură. Am toate aceste lucruri în atenție”, a declarat Iohannis.

El a indicat că în Strategia Națională de Apărare a afirmat că o Românie puternică își promovează identitatea.

„Voi faceți acest lucru aici, în Spania, prin promovarea limbii și culturii române, prin rolul pe care îl aveți în societate. Voi faceți România puternică”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a precizat că la nivelul Administrației Prezidențiale s-a început gândirea unei viziuni coerente pentru diaspora, astfel încât a fost inițiat un dialog cu toți reprezentanții instituțiilor cu atribuții.

El i-a îndemnat pe românii din Spania să fie solidari și uniți. „Să fiți lideri în comunitățile voastre, să fiți conștienți de forța pe care o aveți. Știu că sunteți cu sufletul acasă. Iar cel mai bun răspuns din partea noastră, a celor din țară, este să construim acea Românie în care să vă doriți să vă întoarceți”, a conchis Iohannis.

La finalul discursului, șeful statului și soția sa, Carmen Iohannis au discutat cu românii din Spania, au făcut fotografii și au primit mici cadouri, precum cărți și diverse albume. De asemenea, prima doamnă a primit o brățară împletită în culorile tricolorului pe care a purtat-o la evenimentul organizat pentru întâlnirea președintelui Iohannis cu românii din Spania.

Președintele Iohannis efectuează de duminică până marți o vizită oficială în Spania. El se va întâlni marți cu președintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Capital.ro
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Acești români vor primi 5.000 de euro! Ce trebuie să facă pentru acești bani GRATIS
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Splendoarea de care puțini români știu. Locul care te transpune într-o altă lume
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan de la Ploiești, fotografiat la locul unui accident grav din Capitală
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Serviciu militar obligatoriu de 6 luni. Lege pentru tinerii între 18 și 26 de ani
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Cresc SALARIILE. Angajații care vor primi mai mult cu 10%
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'