Iohannis: Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc o dezvoltare sănătoasă

Publicat: Luni, 20 Mai 2019 18:14 // Actualizat: Luni, 20 Mai 2019 18:14 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea, într-un mesaj transmis la evenimentul Innovation Labs 2019 - Demo Day. Preşedintele a criticat nivelul redus de digitalizare, spunând că sunt cunoscuţi cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia, pentru că aceştia nu îşi doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri şi pervertirea legilor în folos personal.

Preşedintele a subliniat că România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional.

„Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării. Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională", arată Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

El precizează că, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere.

„Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc. În aceste condiţii, cu atât mai mult meritaţi felicitări pentru îndârjirea de a creşte, prin voi înşivă, nu datorită politicilor guvernului, ci în ciuda acestora, în ciuda constrângerilor financiare ori instituţionale, ca un adevărat sector capitalist, care trăieşte şi se dezvoltă global. Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privinţă, deşi suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban şi cel rural", continuă preşedintele.

Klaus Iohannis adaugă: „Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză".

Preşedintele menţionează că sunt foarte multe de făcut la capitolul competenţe digitale.

„Nu putem îmbunătăţi situaţia fără ca sistemul de învăţământ să integreze eficient educaţia digitală şi educaţia antreprenorială. Universităţile noastre trebuie să devină inovative şi antreprenoriale, dedicate provocărilor viitorului. Există companii româneşti cu înaltă competitivitate pe piaţa externă şi este esenţial să sprijinim întreprinzătorii care dezvoltă companii şi produse de vârf, care pot să facă salturi valorice în segmentul de profil. Merită să îndrăznim să visăm şi la «unicorni», având deja exemplul unei poveşti de succes, pe ai cărei autori îi felicit! Sunt pe deplin convins că e-government este o soluţie de interacţiune eficientă a cetăţenilor cu autorităţile statului, de stimulare a dezvoltării economiei digitale, dar şi de reducere a birocraţiei şi a corupţiei, care împiedică România să se dezvolte sănătos. Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri şi pervertirea legilor în folos personal. Însă viitorul României, ca ţară democratică şi euroatlantică, trebuie să arate altfel, trebuie să inspire încredere şi speranţă în şansa noastră!", subliniază preşedintele Iohannis.

El se declară convins că tinerii au energia şi determinarea de a contribui la schimbarea în bine a României, prin implicarea în dezbaterea publică de idei şi soluţii.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
corupţie economie România Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 14:02
Răspunde | Votează email 0 email
Gica
Anunț șocant al fostei soții: Vladimir Putin a MURIT
Autor: Cristi Șelaru, Redactor. 12/06/2015
Fosta soție a lui Putin a declarat într-un interviu că fostul său soț este mort de câtva timp. Ludmila Putin a mai declarat că ea, împreună cu fiicele lor, au refuzat să joace rolul infam, propus de către elitele care conduc lumea, adică acela de a fi în continuare prima doamnă a Rusiei, alături de sosia acestuia.
Ludmila a mai declarat că viața alături de Vladimir Putin a fost un infern. Umilințe, bătăi, narcotice, toate acestea au făcut parte din viața sa. Am fost o prizonieră, spune Ludmila. Acum, ea se teme că viața ei și a celor două fiice este în pericol.
În ceea ce privește evenimentul dispariției lui Putin, ea susține că în acea noapte, Putin a stat de vorbă cu fiicele sale, după care a dispărut și nu s-a mai întors acasă. După dispariția lui Putin, ea a fost amenințată, casa răvășită de numeroșii agenți care au controlat fiecare bucată de hârtie. Aceștia au sfătuit-o să tacă, pentru că altfel va muri.
Dispariția și implicit eliminarea lui Putin, au fost gândite de mult timp. În acest sens au fost pregătite pentru a lua locul lui Putin mai multe sosii. Când una dintre ele a ajuns la performanța dorită de elitiști, Putin a fost înlăturat.
Pentru că ea nu a acceptat rolul de soție a unei sosii, elitiștii au inventat divorțul lui Putin de Ludmila.
În prezent, Ludmila și cele două fiice ale sale, trăiesc în străinătate, sub identități false. Ea susține că în Rusia a fost pregătită o sosie și pentru ea. O perioadă de timp, Putin nu a mai apărut în public, situație care a ridicat multe semne de întrebare în lumea politică.
După apariția sa, din 15 martie 2015, rumorile s-au amplificat. Cel care a apărut în public, este cu adevărat Putin?
Absența lui Putin a fost pusă pe seama faptului că el a fost bolnav, sau că a devenit tatăl unui beb
21 mai 12:50
Răspunde | Votează email 1 email
Gogu
Se poate rupe UE si din motivul Nord Stream 2, dar, culmea, tocmai cei care strigau in gura mare ca Rusia e pericolul cel mai mare, tocmai ei au trecut in barca cealalta. Sau, poate asta e parerea doar a noastra, parere facuta de niste agitatori securisti ramasi in urma cu schimbarile la nivel european si global. Intr-adevar, cand toata Europa nu agrea conducerea actuala a UE, in Romania manipularile au prins pe picior gresit pana si presa externa, spunandu-se ca Piata Victoriei manifesta impotriva UE, deoarece in nici o tara europeana nu erau peste 50% pentru adeziuni in favoarea actualei directii UE (si nici in Romania, pe real) ! Manipularile din Piata Victoriei se intorc impotriva acelor agitatori, dezorientati acum, si care au cheltuit multi bani, pe langa traditionalii bani din ONG-urile lui Soros, Reset Romania (Ambasadele Vestice ce au investit in 140.000 de tineri romani IT; dar si aici apare o separare a apelor, SUA, M.Britanie nemaifiind pe linia Soros, cu toate ramasitele firesti dupa un regim schimbat). Asistam la unirea Ciumei Rosii cu Ciuma Neagra, ambele fiind experimente ale Acelorasi care Papuseresc Lumea, cu specificatia ca au ales sa condamne Comunismul lui Stalin, ca si cum nu ei l-au creat. Un fel de spalare, prin manipulare.
20 mai 23:11
Răspunde | Votează email 0 email
serj
esti bolnav mintal! accepta ajutorul unor specialisti in domeniu si interneaza-te intr-un ospiciu. dupa un cacealmist betiv avem ca "presedinte" un nazist psihopat.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H