Iohannis îl contrazice pe Ciolacu: „Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen”

Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă alături de premierul belgian Alexander de Croo, în cadrul căreia a spus că negocierile pentru aderarea la spaţiul Schengen continuă şi a amintit de "reticenţa" Austriei pe acest dosar.

08 nov. 2023, 13:24
Iohannis îl contrazice pe Ciolacu: „Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la afirmațiile premierului Ciolacu, potrivit cărora e cazul să luăm în calcul o separare de vecinii bulgari pentru aderarea la spațiul Schengen, că de departe cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună.

„Negocierile pentru aderarea României la Schengen, continuă la un nivel mare. Toți căutăm să convingem în special partea austriacă, care se știe că e foarte reticientă în continuare în această speță. Se discută mai degrabă informal decât formal și diferite variante de cum se poate continua.

Nu este foarte complicat de văzut că există puține variante: ori intrăm România și Bulgaria, ori nu intră niciunul, ori intră unul și celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice și vreau să subliniez din capul locului că de departe cea mai bună variantă este ca România și Bulgaria să intre împreună în spațiul Schengen și spre asta converg toate negocierile și încercările de a convinge”, a declarat șeful statului, Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în Regatul Belgiei, fiind primit de prim-ministrul belgian, Alexander de Croo, la sediul guvernului.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, anunţ surprinzător despre aderarea la Schengen. Premierul ia în considerare separarea României de Bulgaria