Iohannis, întâlnire cu Cameron: Asigurarea egalităţii de tratament între toţi cetăţenii UE trebuie garantată

Preşedintele Klaus Iohannis a postat joi un mesaj pe Facebook în care precizează subiectele discutate cu premierul britanic David Cameron. În acest sens, şeful statului a precizat că "libertatea de mișcare a forței de muncă este unul dintre principiile de bază ale UE, iar asigurarea egalității de tratament între toți cetățenii Uniunii este fundamentală și trebuie garantată".

11 iun. 2015, 14:02

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că dreptul la libera circulaţie a persoanelor în statele UE nu trebuie îngrădite.

CITEŞTE ŞI: KLAUS IOHANNIS, către David Cameron: Lucrurile nu merg deloc rău în România, dar suntem OCUPAŢI

„M-am întâlnit astăzi cu premierul britanic David Cameron, la invitația acestuia. În cadrul întrevederii, am subliniat clar că nu poate fi pus în discuție dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în Uniunea Europeană. Libertatea de mișcare a forței de muncă este unul dintre principiile de bază ale UE, iar asigurarea egalității de tratament între toți cetățenii Uniunii este fundamentală și trebuie garantată”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Totodată, şeful statului a mai scris că „locul Marii Britanii este în UE” în contextul în care Regatul Unit intenţionează până în 2017, să organizeze un referendum în care britanicii să decidă dacă mai vor să rămână în blocul comunitar.

„Discuțiile cu David Cameron au avut loc în contextul procesului de renegociere a relațiilor dintre Marea Britanie și UE, în perspectiva viitorului referendum privind apartenența Marii Britanii la UE. Locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană”, a mai scris şeful statului.

În cadrul demersului pentru obținerea de sprijin în vederea renegocierii termenilor apartenenței Marii Britanii la UE, premierul David Cameron va avea la Bruxelles, în marja summitului UE-CELAC (Comunitatea Statelor Americii Latine și din Caraibe), întrevederi cu mai mulți lideri europeni, printre care și președintele român Klaus Iohannis, scria miercuri publicația Daily Mail.