KLAUS IOHANNIS, către David Cameron: Lucrurile nu merg deloc rău în România, dar suntem OCUPAŢI

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Bruxelles cu premierul britanic David Cameron.

RomaniaTV.net
11 iun. 2015, 11:26
KLAUS IOHANNIS, către David Cameron: Lucrurile nu merg deloc rău în România, dar suntem OCUPAŢI

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri și joi, la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană — Comunitatea Statelor Latino — Americane și Caraibiene (UE-CELAC).

Şeful statului a avut, joi, o întâlnire cu priemierul britanic. „Cum merg lucrurile? Sunteți ocupați?”, a întrebat David Cameron, la întâlnire, potrivit imaginilor publicate de Administrația Prezidențială.

„Lucrurile nu merg deloc rău, dar suntem ocupați”, a răspuns președintele Iohannis.

Cameron a avut o discuție și cu președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, iar joi mai are programate întâlniri cu șefii de stat sau de guvern din Belgia, Finlanda și Spania.

În cadrul demersului pentru obținerea de sprijin în vederea renegocierii termenilor apartenenței Marii Britanii la UE, premierul David Cameron va avea la Bruxelles, în marja summitului UE-CELAC (Comunitatea Statelor Americii Latine și din Caraibe), întrevederi cu mai mulți lideri europeni, printre care și președintele român Klaus Iohannis, scria miercuri publicația Daily Mail.

După ce a efectuat un turneu în mai multe capitale europene — Berlin, Paris și Varșovia—, premierul britanic a declarat, la sosirea la Bruxelles, că deocamdată este ‘mulțumit’ de progresele înregistrate în demersul său de renegociere a raporturilor țării sale cu UE, ce are ca etapă finală organizarea — nu mai târziu de 2017 — a unui referendum în care britanicii să decidă dacă mai vor să rămână în blocul comunitar.