Iohannis le-a mulţumit militarilor Forţelor Terestre pentru eficienţa din timpul pandemiei de COVID-19

Klaus Iohannis, preşedintele României, le-a transmis joi un mesaj militarilor cu prilejul "Zilei Forţelor Terestre", în care le mulţumeşte pentru eficienţa cu care îşi duc la îndeplinire îndatoririle în contextul epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 08:51
Iohannis le-a mulţumit militarilor Forţelor Terestre pentru eficienţa din timpul pandemiei de COVID-19

Klaus Iohannis le-a transmis tuturor militarilor români din Forţele Terestre, precum şi personalului civil felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, declaraţii la Palatul Cotroceni la ora 14:00

„Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificaţii aparte pentru poporul român. Celebrăm ‘Ziua Forţelor Terestre’, o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ca o recunoaştere a dăruirii, curajului şi devotamentului militarilor noştri. Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esenţial în contextul efortului naţional de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Militari şi mijloace tehnice aparţinând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgenţă. Astfel, Forţele Terestre desfăşoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenţei şi fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale şi alte materiale, precum şi al însoţirii convoaielor de transport persoane. De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficienţa cu care vă duceţi la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulţumim!”, afirmă şeful statului în mesaj.

El arată că militarii acestei categorii de forţe dau dovadă de competenţă şi profesionalism fie că se pregătesc în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că se află în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Se caută o formulă pentru distribuirea gratuită a măştilor către persoanele vulnerabile”

„Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre. Aţi demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă şi o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice. Sunt convins că veţi participa în continuare, aşa cum aţi făcut şi până acum, la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene. Vă încurajez să acţionaţi pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe, precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente”, spune Iohannis.


loading...