Iohannis le cere angajaţilor MAI să fie fără milă în aplicarea legii: „Pentru cei care nu înţeleg, măsurile vor trebui IMPUSE. Punct!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsurile de restricţie vor continua pe termen lung, iar acolo unde nu vor fi respectate, oamenii legii vor trebui să le impună.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 16:14
Iohannis le cere angajaţilor MAI să fie fără milă în aplicarea legii: „Pentru cei care nu înţeleg, măsurile vor trebui IMPUSE. Punct!”

Preşedintele a spus că aceste măsuri de restricţie sunt necesare, dar pentru că nu toată lumea înţelege să le respecte, forţele de ordine vor trebui să se asigure că aceste reglementări vor fi respectate.

Este foarte clar că restricțiile sunt necesare și vor fi necesare și în continuare. Din păcate, nu toată lumea înțelege. Acolo unde nu există înțelegere, măsura de restricție trebuie impusă. Punct și gata!„, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si Klaus Iohannis: Ne punem speranţe în crearea unui vaccin anti-covid. Vaccinarea întregii populaţii, cel mai devreme în primăvară

Referitor la posibilitatea intrării din nou în stare de urgenţă, şeful statului a declarat că deocamdată nu ia în calcul această variantă.

Evoluția este fluidă, e greu de prevăzut ce se întâmplă peste o săptămână sau două. La acest moment experții nu văd nevoia revenirii la starea de urgență. Trebuie măsuri graduale pentru a permite stăvilirea bolii„, a declarat Klaus Iohannis.