Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Statul are datoria să redea încrederea românilor din diaspora să revină acasă

Publicat: Duminică, 27 Mai 2018 10:53 // Actualizat: Duminică, 27 Mai 2018 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, înm care arată că diaspora românească ajută la promovarea identităţii ţării, iar instituţiile noastre trebuie să le redea încrederea românilor în ţară, astfel încât să poată reveni acasă.

Foto: presidency.ro

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeaşi limbă şi de aceleaşi datini”, se arată în mesajul preşedintelui, transmis de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis susţine că diaspora românească ajută la promovarea identităţii ţării, iar instituţiile noastre trebuie să le redea încrederea românilor, astfel, aceştia se pot înoarce acasă.

“Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identităţii noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii şi al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-şi pune în slujba comunităţii toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experienţa dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice”, mai spune preşedintele.

“În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească»”, mai scrie în mesaj.

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri la Palatul Cotroceni un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă, pentru a sublinia importanţa implicării lor în comunităţile în care trăiesc şi a face un prim pas spre crearea unor reţele informale de profesionişti în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus iohannis mesaj ziua românilor de pretutindeni
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 mai 16:29
Răspunde | Votează email 0 email
Gica
La final de 2017, un ONG ceh finanțat de George Soros și Ambasada SUA la Praga și un ONG conservator american, finanțat de adversarii ideologici și de afaceri ai lui Soros, au publicat două materiale despre România.
Unul despre „influența Kremlinului“, celălalt despre „fantomele lui Soros“ din România. De fapt, sunt două materiale despre un război româno-român, facilitat de rivalitatea finanțatorilor de mai sus, război în care marele perdant este România.
Ce aflăm din articolul publicat de Capital Research Center, „Fantomele lui George Soros în România“? George Soros a injectat 1,6 miliarde de dolari în mai puțin de 25 de ani în Europa de Est, „în ONG-uri care, într-un fel, au umplut vidul de putere de după prăbușirea URSS“. La aceasta s-a alăturat Departamentul de Stat al SUA, „deseori mergând până la influențarea alegerilor“.
„Cred că avionul meu a fost primul avion civil care a aterizat la București“ după evenimentele din decembrie 1989, este citat Soros, într-o emisiune TV din România din 2005. Prima lui oprire – Grupul pentru Dialog Social. La mijlocul anilor 1990, bugetul fundației sale în România a ajuns la 10 milioane de dolari, destinați creării unei elite liberale tinere. „A luat tineri pufoși și naivi, le-a arătat America, le-a plătit studiile, construind cu răbdare o rețea de oameni care să-i fie recunoscători și pe care să-i folosească, atunci când le vine vremea și se fac oameni mari și cu influență“, spune Mirel Palada, citat dintr-un articol publicat în 2016. Adică o strategie de data aceasta pentru „liberalizarea țării“, în oglindă cu bursele de studii la Moscova, în primii ani ai regimului comunist, pentru crearea elitei socialiste prosovietice din România.
Teren fertil pentru interesele străine
„A încercat Soros să creeze o rețea în România pentru ca ONG-urile să transforme țara după chipul și asemănarea lui?“, se în
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H