Iohannis, mesaj la 30 de ani de la înfiinţarea SRI-ului: „Rolul instituţiei este esenţial în contextul pandemiei de coronavirus”

Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, în care subliniază că rolul serviciului în contextul pandemiei de coronavirus este esenţial.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 09:42
Iohannis, mesaj la 30 de ani de la înfiinţarea SRI-ului: „Rolul instituţiei este esenţial în contextul pandemiei de coronavirus”

„Împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate a statului cu atribuţii în cadrul sistemului naţional de apărare şi securitate naţională, survine într-un moment complicat, în care întreaga omenire traversează o criză fără precedent. Ne aflăm în plină pandemie provocată de noul coronavirus SARS-COV-2, iar rolul instituţiei dumneavoastră este în această perioadă unul esenţial.

Ne confruntăm cu o situaţie complexă, cu o dinamică accentuată, în care provocărilor şi ameninţărilor clasice la adresa securităţii statului li se adaugă particularităţi noi, adesea imprevizibile. În acest context, cu atât mai valoroasă devine contribuţia dumneavoastră, capacitatea de analiză şi anticipare excelentă a Serviciului fiind de un real folos factorilor de decizie angrenaţi într-o luptă dificilă de stopare a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, a transmis Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ. Decretul lui Klaus Iohannis, aviz pozitiv în comisiile Parlamentului, va fi votat joi în plen

Şeful statului subliniază că în cele trei decenii de activitate, misiunile SRI au fost îndeplinite cu profesionalism, patriotism şi în limita strictă a atribuţiilor prevăzute de lege şi îşi exprimă aprecierea pentru efortul susţinut al Serviciului pentru menţinerea stării de securitate naţională.

„Sunteţi pe deplin capabili să oferiţi în orice moment, la un înalt nivel calitativ, soluţii eficiente la solicitările venite din partea administraţiei publice centrale sau locale. Reputaţia de care vă bucuraţi astăzi în rândul partenerilor, colaboratorilor şi beneficiarilor este, în principal, rodul calităţii resurselor umane de care dispune Serviciul Român de Informaţii. Vă adresez îndemnul ca şi în viitor să menţineţi nivelul adecvat de pregătire pentru a oferi un răspuns consistent şi oportun oricăror evoluţii cu potenţial de risc la adresa securităţii naţionale”, spune Iohannis.

Citeşte şi: Un transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România

Iohannis le-a mulţumit angajaţilor SRI pentru „efortul remarcabil şi seriozitatea” cu care îşi îndeplinesc sarcinile care le revin şi pentru devotamentul faţă de ţară şi de instituţie.

„Transmit întregului personal al Serviciului urările mele de bine, împliniri profesionale, putere de muncă şi multă sănătate. La mulţi ani!”, a mai spus preşedintele României.


loading...