Iohannis: Nu contestăm data alegerilor, ci schimbarea legii privind alegerile prezidenţiale VIDEO

Preşedintele PNL, Klaus Iohnannis, a declarat că nu a cerut amânarea alegerilor prezidenţiale 2014, ci doar contestă felul în care a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 45, despre care spune că îl avantajează pe premierul Victor Ponta, care este şi candidat la alegerile prezidenţiale.

11 aug. 2014, 12:45
Iohannis: Nu contestăm data alegerilor, ci schimbarea legii privind alegerile prezidenţiale VIDEO

„Prin Ordonanţa 45, Guvernul a făcut ce nu a reuşit niciun guvern până acum. Cu puţin timp înainte de alegeri a modificat legislaţia specifică pentru alegerile care vor avea loc în toamnă. Considerăm, cum am mai declarat, total inadecvat acest procedeu. Noi considerăm că se creează un avantaj pentru candidatul care este prim-ministrul Victor Ponta. A trebuit contestată şi ordonanţa 45, şi hotărârea 520 care decurge de acolo. Dacă se anulează ordonanţa 45 poate să vină cu o altă hotărâre, perfect legală, şi să stabilească datele alegerilor pentru aceleaşi zile. Nu schimbarea zilelor este scopul demersului, ci anularea unui act normativ care creeză un avantaj pentru unul dintre competitori”, a declarat Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută, PNL a transmis Guvernului un document prin care cerea anularea OUG 45 şi amânarea alegerilor prezidenţiale, fixate pentru datele de 2 şi 16 noiembrie.

Citeşte şi Klaus Iohannis, desemnat candidat al ACL la prezidenţiale. „Este dovada maturizării democraţiei româneşti”