Klaus Iohannis, desemnat candidat al ACL la prezidenţiale. „Este dovada maturizării democraţiei româneşti”

Biroul Politic Naţional comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale. Cele două partide au acceptat ca liberalul să conducă lupta pentru Cotroceni, însă au găsit şi un compromis pentru a-l mulţumi pe Cătălin Predoiu. Acesta va candida în tandem cu Iohannis, pentru funcţia de premier al noului partid de dreapta.

RomaniaTV.net
11 aug. 2014, 11:18
Klaus Iohannis, desemnat candidat al ACL la prezidenţiale. „Este dovada maturizării democraţiei româneşti”

Lansarea candidatului Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale va avea loc pe 27 septembrie la Bucureşti, susţine surse politice citate de Agerpres.

„Vă mulţumesc pentru desemnare. Mă simt onorat. Mulţumesc tuturor colegilor şi lui Vasile Blaga pentru că am avut împreună şi în pofida tuturor adversarilor noştri să respectăm calendarul pe care ni l-am propus în luna iunie, atât în ce priveşte fuziunea celor două partide, constituirea alianţei electorale, cât şi desemnarea candidatului la Preşedinţie”, le-a transmis Iohannis liberalilor şi democrat-liberalilor.

Liderul liberal  i-a mulţumit şi lui Cătălin Predoiu pentru „eleganţa cu care s-a bătut” în lupta pentru desemnarea candidatului ACL la prezidenţiale şi s-a arătat convins că acesta va fi un important susţinător al candidaturii sale la Preşedinţie.

De asemenea, Iohannis a arătat că se bazează în cursa pentru prezidenţiale pe o echipă formată din peste 1.500 de primari, preşedinţi de CJ şi mii de aleşi locali. „Cu această forţă nu avem voie să nu câştigăm alegerile prezidenţiale”, a spus liberalul.

Prezidenţiabilul PNL-PDL a declarat că desemnarea sa drept candidat pentru cea mai înaltă funcţie în stat reprezintă o dovadă a maturizării democraţiei româneşti. „Preşedintele care va fi ales în noiembrie îşi va prelua mandatul în zilele în care aniversăm 25 de ani de la revoluţia din 1989. Momentul va avea o mare încărcătură simbolică. Este timpul să tragem linie şi să vedem cum au evoluat democraţia şi societatea românească. Este timpul pentru un nou început şi pentru un nou model de politică şi de exercitare a funcţiei prezidenţiale. Este pentru prima dată după 25 de ani când o structură politică de asemenea anvergură desemnează pentru funcţia supremă în stat un cetăţean român, dar aparţinând unei minorităţi etnice. Este un smenal important care aratp maturizarea democraţiei româneşti”, a subliniat Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier al Alianţei Creştin Liberale, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga, la finalul reuniunii.

„Aşa cum am hotărât, inclusiv prin protocolul de fuziune, (…) l-am desemnat pe domnul Cătălin Predoiu ca şi prim-ministru desemnat al alianţei noastre, al partidului nostru. Am convingerea că vom putea construi alături de dânsul, de dumneavoastră, de noi toţi ceilalţi cel mai puternic partid de centru-dreapta din România. Aşa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD, şi asta este important, ci pentru a fi vehiculul în stare, în sfârşit, să promoveze valorile noastre”, a declarat Vasile Blaga

Surse citate de Agerpres anunţau, anterior, că Biroul Permanent Naţional al PDL a aprobat propunerea de nominalizare a lui Klaus Iohannis drept candidat al Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL.

Potrivit aceloraşi surse, echipa de campanie pentru alegerile prezidenţiale va fi formată din Ludovic Orban, Dan Motreanu, Theodor Atanasiu, George Scutaru, Eduard Hellvig, Dan Mihalache, Alina Gorghiu şi Marian Petrache.