Iohannis: Nu cred în predeterminare etnică, nu cred că factorul etic influenţează mersul unei cariere

Preşedintele interimar al PNL Klaus Iohannis a declarat marţi, la TVR, că nu crede că şansele sale în cariera politică sunt influenţate de faptul că este etnic german, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 17:39
Iohannis: Nu cred în predeterminare etnică, nu cred că factorul etic influenţează mersul unei cariere

‘Eu nu cred în predeterminare etnică. Nu cred că cineva este mai bun decât altcineva fiindcă este român sau neamţ sau evreu sau italian sau orice vreţi. Un om ajunge acolo unde ajunge prin performanţele lui, care se datorează felului lui de a fi, familiei, profesorilor, prietenilor, mediului în care a crescut şi în care trăieşte. Factorul etnic este insignifiant şi nu cred că influenţează mersul unei cariere. Şi dacă vorbim de România anului 2014, nu cred că aţi auzit undeva de cineva care a fost într-o situaţie de discriminare fiindcă nu a fost de o anumită etnie’, a afirmat liderul liberal la postul public de televiziune.

Întrebat dacă există posibilitatea ca românii să voteze la prezidenţiale un candidat fără să ţină cont de etnia acestuia, Iohannis a replicat: ‘Da, cred. Aşa m-au învăţat românii la Sibiu’.