Iohannis: Nu cred într-o regionalizare pe criteii etnice. Eu sunt adeptul statului naţional unitar România

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că o regionalizare pe criterii etnice nu se poate face în România, informează Agerpres.

11 aug. 2014, 20:12
Iohannis: Nu cred într-o regionalizare pe criteii etnice. Eu sunt adeptul statului naţional unitar România

‘Regionalizarea României, dacă se va face vreodată, poate să fie doar o regionalizare administrativă. După părerea mea, o regionalizare etnică nu se poate face în România. Au încercat alte ţări, este suficient să ne uităm ce rezultate au avut. Între timp, toată lumea recunoaşte că dacă regionalizarea se face suprapunând graniţa regiunii peste o graniţă interetnică, acest lucru nu dă rezultate’, a spus Iohannis, luni, la Realitatea Tv.

Întrebat de ce saşii din România nu au cerut şi ei autonomie teritorială, aşa cum fac maghiarii, liderul liberal a explicat că în prezent comunitatea saşilor numără foarte puţine persoane, dar nici când au fost mulţi nu au cerut o autonomie în Transilvania.

Klaus Iohannis vrea voturile fraţilor de peste Prut. Merge la Chişinău în săptămânile următoare

‘Eu sunt adeptul statului naţional unitar România. Este o opţiune a politicianului Klaus Iohannis, o opţiune a persoanei Klaus Iohannis. Nu cred într-o regionalizare pe criterii etnice. Dacă regionalizarea administrativă e bună sau nu, e o discuţie care a început, dar nu s-a finalizat’, a adăugat Iohannis.