Iohannis SCADE în Topul încrederii. PSD depăşeşte PNL în preferinţele bucureştenilor

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în topul încrederii românilor cu 55%, urmat de Victor Ponta cu 38% şi Gabriel Oprea pe poziţia a treia cu 37%, relevă ultimul sondaj de opinie Avangarde, realizat în perioada 1-7 septembrie, în Bucureşti. În luna august, Klaus Iohannis se situa la 61% în topul încrederii.

RomaniaTV.net
14 sept. 2015, 07:52
Iohannis SCADE în Topul încrederii. PSD depăşeşte PNL în preferinţele bucureştenilor

Clasamentul personalităţilor este condus de Klaus Iohannis cu 55%, urmat pe locul doi de Victor Ponta cu 38%, Gabriel Oprea cu 37%, Liviu Dragnea, tot cu 37%, Dan Voiculescu – 30%, Traian Băsescu – 26%, Elena Udrea – 9%.

În luna august, potrivit unui sondaj Avangarde, 61% dintre respondenți susţineau că au încredere în șeful statului, 38% în premierul Victor Ponta, iar 37% în vicepremierul Gabriel Oprea.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, Ponta şi Oprea, pe primele trei locuri în topul încrederii

În acelaşi timp, sondajul Avangarde mai arată o situaţie interesantă: PNL este depăşit de PSD, fiind primul partid în preferinţele electoratului din Bucureşti.

Întrebaţi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, respondenţii au ales pe primul loc PSD, în proporţie de 34%, în defavoarea PNL, cu 32%.

Preferințele bucureștenilor pentru un nou primar general sunt destul de clare. La capitolul încredere cel mai bine stă Cristian Popescu Piedone (UNPR), urmat de Robert Negoiță (PSD), conform sondajului Avangarde, realizat în perioada 1-7 septembrie, în Bucureşti.