Iohannis: Ordinea de zi a viitorului CSAT conţine o analiză a situaţiei defrişărilor ilegale

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că ordinea de zi a viitoarei ședințe a CSAT a fost definitivată în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta, precizând că aceasta conține o analiză a situației defrișărilor ilegale.

18 mai 2015, 15:18
Iohannis: Ordinea de zi a viitorului CSAT conţine o analiză a situaţiei defrişărilor ilegale

„Între timp lucrurile au evoluat și sunt hotărât să se discute în CSAT. Am avut săptămâna trecută o discuție cu primul-ministru pentru ordinea de zi a CSAT, procedură legală. Am definitivat ordinea de zi a viitorului CSAT și ea conține o analiză a situației în domeniu. Așteptăm materialele de la toate instituțiile abilitate pentru a avea o imagine asupra defrișărilor ilegale”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Codul Silvic şi Legea insolvenţei persoanei fizice, dezbătute în plenul Camerei

Klaus Iohannis consideră că defrişările ilegale constituie un atentat la siguranţa naţională.

„În continuare consider că tăierile ilegale de păduri reprezintă un atentat la siguranţa naţională. După ce facem analiza în CSAT, vom ajunge la anumite concluzii”, a precizat şeful statului.

Iohannis a declarat că nu intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pe Codul Silvic, precizând că articolul 20 deschide posibilitatea defrişărilor necontrolate, şi menţionând că în opinia sa, tăierile ilegale reprezintă un atentat la siguranţa naţională.

„Nu, nu intenţionez să sesizez Curtea Constiţională. Dacă aş fi dorit, aş fi putut să fac lucrul acesta din capul locului. Însă este important, atăta vreme cât se mai poate discuta ceva, să vedem unde sunt problemele”, a spus şeful statului.