Iohannis, plimbare spre Cotroceni în stil mare. Noua bicicletă prezidențială este mai scumpă

Iohannis a pornit la plimbare spre Cotroceni cu noua bicicletă prezidențială, care este mai scumpă decât cea pe care a afișat-o în Vinerea Verde.

05 aug. 2021, 16:40

Iohannis

a pornit spre Cotroceni joi, cu un mijloc de transport „verde”, care nu poluează și anume bicicleta prezidențială. Deși nu este Vinerea Verde, președintele a vrut să arate că acest mijloc de transport pe două roți poate fi o opțiune excelentă și în orice altă zi.

Președintele României este într-o formă fizică de invidiat și a ales să dea un exemplu cetățenilor că este mai simplu pe o astfel de vreme să renunțe la autoturismele care poluează și să aleagă tradiționala bicicletă.

Iohannis s-a aflat la ghidonul unei biciclete nemțești electrice, Cross Nova 28″ Man E-Treking – 520mm, care costă 12.399, spre deosebire de modelul cu două roți pe care președintele l-a folosit în Vinere Verde, care costa „doar” 8.364 de lei.

Președintele nu a uitat nici de măsurile de siguranță, așa că a purtat și o cască albă în valoare de 500 de lei, asortată la un tricou de aceeași culoare de 200 de lei.

Cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde

Imaginile cu preşedintele pe două roţi

au fost publicate Facebook şi nu a durat mult până când românii s-au întrebat cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Bicicleta lui Klaus Iohannis, preşedintele României, este un model Cube din 2020 care costă aproape 1.700 de euro.

Bicicleta folosită de Klaus Iohannis are un preţ de 8.364, adică echivalentul a şase salarii minime net.